reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

1 DZIECKO PO 30-STCE

Za szybko mi się nacisnęło:baffled:
Czyli u Was wszystko w porządku. Jakoś chyba wytrzymacie bez przytulanek;-)Myślę, że jak zobaczycie córcię to wtedy będziecie wiedzieć, jak ma na imię:-)

Byłam w bibliotece ( bliziutko domu).Przynajmniej zaczerpnęłam troszkę świeżego powietrza.Teraz już grzecznie leżę:happy:

reklama
czesc dziewczynki:)
ale u nas pieknie:-)wlasnie wrocilam ze spacerku!!przy okazji zrobilam male zakupy i jakos mnie naszlo na salatke sledziowa w smietanie:-pdzidzius odzywa sie coraz czesciej, niektore pukniecia sa juz coraz mozniejsze wiec nie moge sie z nich wprost nacieszyc:)
Antilko, lez grzecznie, rozumiem, ze czas sie wlecze, ale coz zrobic - czytaj ksiazeczki, zagladaj do nas i badz dobrej mysli! beta ladnie przyrosla, za 2 tyg. zobaczysz pieknie bijace serduszko! tak wlasnie masz myslec!
Ewus, a my sie tu juz martwimy gdzie ty sie podziewasz! wspolczuje u was tej zimy, ja juz mam dosyc zimnicy... co do przytulanek, to dacie rade, skoro masz lozysko przodujace to musicie uwazac, ale moze jeszcze sie przesunie... u nas na pewno mialabys z tego powodu zwolnienie i nakaz oszczedzania sie. chodzisz dalej do pracy?
moniolek, super, ze prace postepuja:) zazdroszcze ogrodka:) a z dzidziolkiem u nas tak samo, jak tatus przyklada reke to maluch jest cicho a jak wezmie to sie odzywa:) przekorne te dzieciaczki;-)
anus, vonka, monik, majeczko - jak sie czujecie mamuski?
Aleczku - co nowego u ciebie?
sensi, caluski dla Kubusia:tak:
onna, udanego remontowania:) zdawaj relacje z postepu prac:tak:mam nadzieje, ze plamienie pojdzie sobie w koncu precz i wszystko sie unormuje. wazne, ze masz dobrego lekarza:)
Najeczko, pewnie smigacie z Ewunia na spacerki, cio?
udanego, slonecznego popoludnia babeczki:)

Witam was trzydziesteczki...

U mnie nic ciekawego.. Tylko sie lekko zdolowoałam bo wczoraj byłam u koleznki i coś mnie podkusiło wleźć na wage.. Załamałam się.. Przytyłam prawie 7 kilosów..:szok: A obiecałam sobie uwazac na zdrowa ciazowa diete i nie przytytć wiecj niz 13 -14 kg. A tu na 18 tydzien z kawałkiem i prawie siedem kilo...:no: łudzę sie tylko że byłam po jedzeniu i że może powinnam jednak wazyc sie na tej samej wadze co zawsze czyli u połoznej ( bo moja szwankuje - pokazuje tyle ile chce:tak:)No zobaczymy.. W kazdym razie żadnych ciasteczek i słodnich pogryzek po 30 niestety przemiana moooocno spada i wrocic do normy nie bedzie tak łatwo..:no:

Goss - witamy na naszym szczęsliwym forum ;-)Co do bólów głowy to ja w ciązy miewam okropne pomaga mi akupresura czyli uciskanie karku i srodka czoła jak i zimny kompres. Tabletek nie polecam - zawsze mają wpływ na dzidzie. Jeśli chodzi o leczenie migren i wszelkich bólów głowy to ja z całą odpowiedzialnością polecam akupunkturę !!! Te malutkie drewniane igiełki potrafa czynic cuda!!!!!! Dzieki nim wyleczyłam potwornie bolesne @ i bole głowy a nawet notorycznie zatkane zatoki.

Maniołku -, zazdroszcze że męzulo może poczuć malucha.:-) Ja swojego czuję, ale na zewnatrz ani nie widac ani jeszcze nie czuć..:sorry2:

Witajcie,

A ja wlasnie siadlam sobie do kompika... bylam w kuchni caly czas i gotuje dla mezusia gulasz - jutro ma urodzinki. Musze Mu kupic jeszcze prezent i torta, szampana... a najgorsze ze nie mam pomyslu co Mu kupic :-:)szok:

Ewcia jak dobrze ze sie odezwalas bo juz zaczely mi czarne mysli chodzic po glowie!!!:szok::szok::szok:
No i bardzo dziekuje za te piekne fluidki!!!!!!
A kiedy rodzice do Ciebie przyjezdzaja??

Moniolek jak ja Ci zazdroszcze tych kopniaczkow... :-(

Antila nie przesadzaj z tymi spacerami!!!! :angry:

Kajda oj... narobilas mi smaka ta salatka sledziowa :-D:-)

Majeczko zobaczysz ze po ciazy szybko znikna te kilogramy: karmienie, opieka nad dzieckiem, spacery....

Onna to jak duzo Wam jeszcze zostalo tego remontu??

Esch już nigdzie nie łażę:-DTorcik będziesz kupować, masz jakąś sprawdzoną cukiernię?

Esch już nigdzie nie łażę:-DTorcik będziesz kupować, masz jakąś sprawdzoną cukiernię?

Bede kupowala bo ja mam dwie lewe rece do pieczenia ciast... moge robic salatki, mieska, zapiekanki itp... ale nie ciasta :szok:
A kupuje zawsze od Michalskich albo w Carrefourze na Zakopiance na hali - maja bardzo dobre ciasta, ludzie nieraz z drugiego konca Kraq przyjezdzaja po ciasta

Dzień Dobry:-)
Chętnie wróciłabym już do pracy, bo mnie wykańcza to siedzenie w domu. Wiem, wiem dzidziuś najważniejszy:happy:Zresztą sama zaobserwowałam, że gdy za dużo kręcę się po domu brzuch zaczyna mnie boleć:baffled:
Dzisiaj śniło mi się, że moja mama pchała wózek z bliźniaczkami:-D
Napiszcie proszę coś, bo nudzi mi się niemiłosiernie:happy:

Witam :-)

Antilo leż grzecznie a spacerowanie zostaw sobie na później

Kelner dla starających każdy kolejny miesiąc to oczekiwanie, ale wierzę że trzeba mieć nadzieję i nie wolno się poddawać. Kiedyś podchodziłam bardziej pesymistycznie do "sprawy", ale teraz nic i nikt nie jest w stanie zabić optymizmu.

Ewo no nareszcie jesteś :-) ile razy można Cię wołać :-p

Anuś hop hop - jak bóle? Mam nadzieję, że wszystko minęło

Kajduś teraz korzystaj ze spacerów, bo w upalnych miesiącach będziemy się okładać lodem i wlewać w siebie hektolitry wody mineralnej. Ja nadal mam nadzieję, że to lato będzie bardzo łagodne jeżeli chodzi o temperatury ;-)

Oluś jak w pracy - nadal nie masz chwili wytchnienia?

Sensi, Leyna się gdzieś zapodziały.

Monik, Vonka też się zgubiły

Eschen jaki prezent kupiłaś?

Onna a kiedy finiszujecie z remontem?

Majeczko nie przejmuj się kilogramami teraz, na pewno później będziemy niedojadać i niedosypiać - już nie mogę się doczekać :-D

Najeczko ucałowania dla najmłodszej kruszyny forumowej. Mam nadzieję, że po kolkach nie ma śladu.

Uff się posta wywaliło ;-)teraz czekam na pochwały :-D A ja dzisiaj w nocy miałam jeden z moich koszmarków. Obudził mnie po pierwsze własny krzyk po drugie mąż, który pokazał mi ślad moich paznokci na jego łopatce :zawstydzona/y: ale to naprawdę nie moja wina, że się mocowałam we śnie, przewróciłam się a napastnik zaczął mnie dusić. Żadnej wyrozumiałości.

reklama
Moniolku współczuję takich strasznych snów.Mi też czasami się śni, że mnie ktoś gonie. Na szczęście budzę się zanim mnie złapie:-D
Jeszcze Carioca gdzieś się schowała:confused:
ps oczywiście chwalę Twojego długaśnego posta:happy:

Do góry