reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

1 DZIECKO PO 30-STCE

Witam z rana mój ulubiony wątek:-)

Ewo fajnie że sie odezwałaś, brakowało tu Ciebie:tak::tak: Twoja Córeczka ślicznie pozuje, a co do matczynej miłości to własnie taka jest: bezgraniczna :happy:
Widze, że slub tuz tuz:tak::tak: Macie juz wyznaczony termin?

Kajdo do wizyty wszystko przejdzie, poleguj sobie spokonie zgodnie z zaleceniem pana doktora:-)

Alek bardzo się ciesze, że zaczynacie :laugh2::happy::-D Kciuki mocno zaciśnięte i ciepłe mysli cały czas wysyłam w Twoją stronę:tak::tak:. Poza tym maj to bardzo dobry miesiąc na takie sprawy;-) Kochana rób swoje, będzie dobrze:tak:.

Maniolku gratuluje 7 okienka:happy::laugh2::happy: alez ten czas leci.
Współczuje dolegliwości z opuchnietymi nogami:-( niestety to podobno czesta przypadłosc szczególnie w 3 trymestrze. Miejmy nadzieję ze w Twoim przypadku to był jednorazowy incydent:tak:

Antila, Monik, Esch, Sensi, Majeczka, Najka.....pozdrawiam.

reklama
Dzień Dobry :-)
Ewuniu śliczna córunia:tak:Może teraz łożysko masz już dobrze położone:confused:
Rozumiem, że nie czekacie ze ślubem do świąt, jaki termin macie w planach?
Dziękuję za pochwałę sypialni:tak:
Vonko widzę, ze Ty już po 8 na nóżkach. Ja od kiedy jestem na L4 wstaję o 10:-DCzy mdłości nadal Cię męczą?
Monik czy, gdy dotkniesz brzuszek wyczuwasz macicę? Ja szukałam, ale czuję tylko mięśnie i tłuszczyk:-(
Kajda no to odpoczywaj mamuśku:happy:
Majeczko ja korzystam z takiego przepisu na barszczyk
Buraki obrać, wypłukać i pokroić w plastry lub paski.
Włożyć do dużego wyparzonego słoja, dodać obrane ząbki czosnku i zalać letnią przegotowaną wodą. Można włożyć skórkę razowego chleba (dzięki temu proces kiszenia zostanie przyśpieszony). Słoik przykryć lnianą ściereczką i odstawić w ciepłe miejsce. Po kilku dniach zdjąć pleśń, która może pojawić się na powierzchni. Kwas przelać do czystych butelek i zakorkować.
Używać do przygotowania barszczu.

Witam :)

to ja dziś nareszcie mam dobrą wiadomość- ZACZYNAM 2 MAJA:tak::happy:

oj Oluś ja nie puszczam i coś nie doczytałam :zawstydzona/y: bo myślałam, że znowu pod górkę. Drugiego myślami będę blisko Ciebie

Antila dzięki za przepis na pewno wypróbuję, ostatnio kupiłam sobie Pluss z żelazem zobaczymy czy coś drgnie moja hemoglobina w górę.

Ewo piękny profil córci - no to może pokaż nam ten brzuszek :tak:

Kajduś mnie też bunio twardnieje szczególnie jak długo chodzę a ponieważ powoli nie umiem chodzić więc dystanse mi się skracają ;-) dużo odpoczynku

A ja wczoraj dostałam od mojej koleżanki ubranka dla dzidzi - normalnie siedziałam i ryczałam w sumie nie wiem czy ze strachu czy z zachwytu, ale rozmiar 56 naprawdę jest niewielki. Body śliczniutkie, skarpeteczki miodzio. Poza tym zauważyłam ostatnio, że wszystko leci mi z rąk - jeżeli trafi na kafle w kuchni robi się z tego miazga. Jak tak dalej pójdzie nie będę miała żadnego kompletu szklanek. W sobotę przed parapetówką stłukłam butelkę Karmi - szkło skaleczylo mi nogę - masakra nie dość, że krew tryskała to kuchnia cała w ulepku z piwa, meble opryskane, mój mąż tylko kiwał głową. Co jeszcze - jutro robimy pierwszego grilla a w piątek mam urlop więc będe leniuchować + pojadę na wizytę do lekarza, już nawet nie mam nadziei na poznanie płci ;-)

Udanego dłuuugiego weekendu i pozdrowienia dla wszystkich trzydziestek

Bryy :-)

Aluś kciuków nie puszczamy :-) Świetnie że zaczynacie w piątek. Będzie dobrze :tak:
Ewuś fajnie że się odezwałaś. Ale Twoja dzidzia już duża :-) Cieszę się że dziewuszka została potwierdzona. A z tymi stopami to faktycznie już gdzieś słyszałam że rosną podczas ciąży:szok::happy:
Antilko coś tam czuję pod dotykiem. Ale ja nie mam mocnych mięśni i to pewnie dzięki temu. Nic się nie martw, jeszcze troszkę i brzusio wyskoczy :blink:
Kajduś jak trzeba to trzeba sobie poleżeć;-) Zobaczysz, że odpoczniesz i wszystko wróci do normy :-)

Miłego dnia trzydziesteczki :-)

Dobry wieczór kobitki:happy: Kuba już śpi, męża jeszcze nie ma, więc wpadłam do Was. Tak bardzo mi brak rozmów z Wami..... i czuję się jakoś dziwnie czytając tylko, co napisałyście:zawstydzona/y:.

Widzę, że wątek przepełniony dzidziolami. Wróciły mi wspomnienia o moim brzuszku-tak niedawne, a już tak odległe. Bardzo bałam się tego, jak to będzie po porodzie, a muszę Wam powiedzieć, że te pierwsze dni/tygodnie z dzieckiem, to naprawdę magiczny czas-trudno uwierzyć, że taka doskonałość jest częścią nas samych..

Moniolku Kuba urodził się w rozmiarze;-) 57 cm, więc ubranka 56 były przydatne dosłownie kilka dni .

Aluś kciuki zaciśnięte:tak:

Ewo jakie ciuszki kupiłaś

Monik
ja przechodziłam ciążowe lato w skórzanych klapkach-masz rację tak najwygodniej.

Antilko nie gorączkuj się kochana-niedługo nie tylko macicę, ale i nóżkę wyczujesz:-D

Esch czekam na Twój pozytywny teścik;-)

Wszystkie trzydziesteczki całuję ;-)

Witajcie 30steczki!
Co za miły czas, długi weekend ,4 dni z mężykiem, w końcu nie będziemy na niego oczekiwać:)
Sensi a jak Kubuś?
Moniolku bardzo wzruszające są te malutkie ubranka.:tak: Nam 56 za to długo się przydało, teraz dopiero 62 Ewunia nosi. A jaka przyjemność takie ubranka prasować i układać:-)
Vonko bardzo bardzo się ciesze z wieści o twoim maluszku!:-)
Ewuś śliczna ta Twoja Kruszynka!:tak:To kiedy planujecie ślub?
Kajduś odpoczywaj dużo, jak Ci brzuszek twardnieje to najlepiej od razu na trochę do łóżeczka i spokojnie pooddychaj. Będzie dobrze:blink:
Aluś :-):-):-)kciuki wciąż trzymane!
Dołączam do grona czynnych alergików od kilku dni. A też tylko chyba wapno mogę brać karmiąc. A w nocy rozpoczęła mi sie atrakcja zwana zastojem pokarmu. Mam nadzieję, ze liście kapusty i masaże pomogą.
Monik Antilko Esch Leyna Majeczko Anusieńko Carioca i inne Niewymienione pozdrawiam! Weekendujcie się miło:)

dzień dobry:happy:

Najeczko
Kuba swoją żywiołowością zadziwia:rofl2:. Ostatnio moja znajoma-mająca 2 dzieci-po 2-godzinnej obserwacji Kuby stwierdziła, że jeżeli wszystkie dzieci byłyby takie, to kobiety nie chciałyby mieć więcej niż jedno dziecko:szok:. Kuba w dzień sypia max. 2 razy po 40 minut-przez resztę czasu nie spocznie na sekundę-skąd on ma tyle energii:baffled:. Zasypia ok. 19.30, budzi się o 5. Przez ostatnie 2 miesiące nie budził się dodatkowo w nocy, a od tygodnia ma ochotę na wypicie 200ml. mleka o godz. 3.30. Przed snem wypija 250ml.. Napisz coś o Ewci.

Dzień Dobry:-)
No i popsuła się nam pogoda:-(Na szczęście w tv powtarzają cały sezon mojego ulubionego serialu:-)
Sensi podejrzewam, że Kubuś tę energię odziedziczył po mamusi:tak::happy:
Najeczko fajnie, że się odezwłaś :tak:Może jeszcze jakieś fotki Ewuni poprosimy.
Wczoraj kupiłam sobie wagę i teraz włażę na nią trzy razy dziennie:-D

Witam:-)
Coś mi sie wydaje ze większość korzysta z uroków długiego weekendu:-D
Najko fajnie że sie odzywasz, uściski dla Ewuni. Słodka ta Twoja kruszynka:happy:

Sensi Antilama rację, tez uważam, ze Kuba ma Twój temperament.

Monik jak samopoczucie?

Alek dzisiaj START:tak::tak:....łap:+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
*************************************************************************************************
+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
*************************************************************************************************

Esch pamietaj że czekam w pełnej gotowosci:tak::-D:-D:-D. Pozdrawiam.

Ja wczoraj zostałam "wyprowadzona"(jak mawia mój mąz:-p) na dłuuugi spacer. Tak mnie przeciągnął po okolicy ze nogi prawie odmówiły posłuszeństwa:tak:, a wszystko w ramach dotleniania podwójnego organizmu:laugh2::laugh2:. Po powrocie do domu padłam.

Antilo z waga tez mam niezłą zabawę. Mąz kupił taką z pomiarem kg, zawartości tłuszczu i wody w organiźmie:baffled: I to był błąd z jego strony, bo teraz ważę sie bez przerwy i otwieram szeroko oczy jak szybko zmieniaja sie moje parametry:szok:
Dopiero niedawno doczytałam, że ten pomiar tłuszczu i wody nie dotyczy kobiet w ciązy.....uffffff.
Od początku ciązy jem mniej, bo mdłosci robia swoje, a i tak przybyło mi jakieś 2 kg.
Co do ogólnego samopoczucia to przyznam, że od tygodnia jest lepiej, bo mam przerwy w "zamuleniu". W zamian, jako dodatkowe urozmaicenie na stałe dołączyły porane pawie.:baffled: Ale co tam, nie ma co narzekać, byle dzidzia była zdrowa :tak:

Pozdrawiam cały wątek i zyczę pogodnego weekendu.

reklama
Witam po majówce :-):-D

jednym dniu -----------wczoraj pogoda nie dopisała a dziś piekne słonko....

Oluś - jak poszła CI pierwsza iniekcja? sama, maz czy pielęniarka?
specjalnie dla Was:
****************************************************************************************
****************************************************************************************

Esch - też jestem do dyspozycji - w kwestii chłopczaka :tak:

Monia- czy Ty wekendujesz w nowym ogódeczku? ja też chciałabym już ciuszki kupować ale w końcu jaki ten rozmiar rozpatrywać ? dziecko rodzi sie w rozmiarze 54-56 cm ale na jak długo wystarcza ten rozmiar?

Vonko- spcerki jak najbadziej wskazane ale nie za długie-ja tak przeholowałam miesiac temu i pamietasz - 3 tyg. leżenia.

Monik , Antilko - buziak

Najeczko ,Sensi - mamusie odpocznijcie troszkę w ten wekend - chociaż od pracy

pozdrawiam wszystkich - takze od mojego skarba któy właśnie podkopuje :-);-):tak:

Do góry