reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

1 DZIECKO PO 30-STCE

Dzień Dobry:happy2:
Ale pogoda wrrr:wściekła/y:
Zaraz wychodzę do lekarza. Cały czas się łudzę, że będę mogła wrócić chociaż na parę tygodni do pracy.

reklama
witajcie:-)
ale paskudnie u nas, leje od rana, zimno, brrr..
Esia ojej!! ale niespodzianka:-):happy2: dziękuję za gratulacje:-) a co tam u Ciebie?? widzę, że Piotruś niebawem będzie miał siostrę:-) również gratuluję i bardzo się cieszę:tak::-)
Antilko daj znać, jak po wizycie, naprawdę chcesz wrócić do pracy?? a ja tak się cieszę, że w środę im powiem, że już nie wrócę:tak::-D właśnie po to muszę tam pójść niestety.., ale od piątku znowu słodkie lenistwo:-) imię Ania bardzo ładne:happy2:
Moniś Ty pracowita Mamusiu:tak: u nas też są osy, nie mówiąc o konikach..;-)
Ewuś jak tam po pierwszym spacerku?:-)
Kajduś jak wizyta??:-)
Anusia Słońce, pamiętasz jak w tamtym roku dawałaś mi przepis na kruche ciasto z wiśniami? gdzieś mi się zawieruszył:baffled: czy mogłabym prosić o powtórkę..?;-)

a Esch się pewnie wygrzewa na słonku..;-)

a ja muszę wziąć się za sprzątanie..:dry:

miłego dnia Kobitki:-)

Dzień dobry :-)

Antilko gratuluję córeczki :-):-):-) Ania też bardzo mi się podoba, piękne imię i zawsze na czasie :tak:
Aleczku u nas też leje. Fajnie że idziesz na zwolnienie. Ja też jestem na L4 od samego początku i jestem zadowolona z tego bardzo:-). Mam mnóstwo czasu i zero stresu :tak:
Ewuś życzę miłego pierwszego spacerku z Adrianną :-)
Kajduś daj znać jak po wizycie:happy2:
Moniolku córeczka na pewno jest zdrowiutka. Dziewczynki dobrze piszą o tych pomiarach USG :tak: Życzę Twojemu Tacie szybkiego powrotu do zdrowia. Całe szczęście że to nie rak, a z tymi obecnymi chorobami poradzi sobie :happy2:
Te ogóreczki małosolne to niezły hit dla ciężarnych :-D Ja oczywiście też się nimi zajadam ;-)
Vonko jak tam u Ciebie :cool2:

A ja się wybrałam w piątek do babci mojego M. Rano załatwialiśmy jeszcze parę papierków związanych z budową naszego domku, a potem pojechaliśmy. Mamy tam jakieś 1,5 godzinki jazdy, ale powiem Wam ze ten cały dzień mnie wymęczył. Wieczorem jak wróciliśmy to zobaczyłam że cała jestem spuchnięta :szok: Nogi od stóp aż do kolan jak bańki ręce też :no: Na szczęście do rana wszystko zeszło.
Ale to nie koniec bo teraz codziennie mi już puchną nogi. Z soboty na niedzielę dostałam takiego okropnego skurczu łydki, który trzymała mnie parę minut i żadne moje sposoby na to nie pomagały. Rano noga cała spuchnięta oczywiście była. Chyba będę musiała zwiększyć dawkę magnezu albo nie wiem czego. Ale to dopiero przy następnej wizycie u ginka.
Na samej wizycie u babci było bardzo fajnie :happy2: Maja dostała od swojej prababci śliczny niebieski kocyk z dwoma pingwinami :-) Zdjęcia wkleję na fotkach. Wrzucę tam jeszcze parę fotek z moich ostatnich zakupków;-)

Witajcie :-)

Antilo, najważniejsze zdrowie a popracować na pewno zdążysz ;-)

Monik to niezłą wycieczkę mieliście w weekend

Oluś olej sprzątanie, nie zając nie ucieknie.

Ciekawe jak Kajda po wizycie

A ja jeszcze dzisiaj jadę do moich rodziców, zebrałam za to niezłą mowę od mojej mamy, ale co tam - po prostu czuję, że muszę jechać, bo już w domu nie wysiedzę. Czuję się jak przed egzaminem na który nic nie umiem i staram się zapychaczami czasu uspokoić. Wieczorem postaram się wkleić ostatnie zdjęcie z brzucholem. Miłego popołudnia

Cześć Dziewczynki:-)
Ja króciutko, bo z pracy. Jest super a robię mniej niż w domu:-D

Ostatnia edycja:
Antilko wow! Ty w pracy? No, no..... jeszcze raz gratuluje Córeczki - Ania, sliczne imię:-D

Ja tylko prostując: w moim brzucholku mieszka Chłopczyk ( o czym obwieszczałam 23 czerwca - hi hi. Mały tak na Dzien Ojca zrobił nam prezentację "klejnotów rodzinnych" Imię tez wybrane: Jakub;-) Sensi, będzie Kuba2;-)

Sorry, ale padam na pysk, jutro poczytam i popisze więcej. pa.

Witajcie

Moniś - uważaj na siebie - teraz naprawdę odpoczywaj i nie forsuj się.
Vonko- bardzo ładne imię dla chłopczyka :-)
Antilko - no o Anusi nie wspomnę :-):tak::-D;-):blink:wszystkie Anusie fajne są :-)
Oluś - a Ty jak się czujesz? mdłości trochę minęła? - czyzby ciasto wiśniowe to pierwsza zachcianka ciążowa ?
przepis:
1-1,5 kostki masła twardego extra ( ale musi być miękkie spoza lodówki), 1-1,5 szklanki mąki przesianej przez sitko, 2-3 żółtka, 3/4 szklanki cukru pudru przesianego przez sitko. Zarabiamy nożem a potem ręką - jeśli się klei dodajemy mąki ( można łyżkę słodkiej śmietany). Chowamy do lodówki na 1/2- godziny. W tym czasie z białek ubijamy pianę - dodajemy szczyptę soli i jak piana się ubije to dodajemy 1/2 szklanki zwykłego cukru.
3/4 ciasta wykładamy blachę i pieczemy 30minut w piekarniku. wyjmujemy nakładamy wiśnie ( teraz mozna dać świeże malinki albo jagódki) , na to pianę z białek, i rwiemy pozostałe ciasto w kruszonkę - wkładamy do piekarnika na 20-30 minut. Smacznego !!!!!!!!
dziewczyny chyba wybrałam wózek bebeconfort
Poltrade "Waletko" - Bebe Confort - wózki - wózek Mura tylko w innym kolorze niebieski albo czerwony. :-)

I jak na złość padła mi kuchenka i piekarnik :-( możecie polecić jakieś firmy dla płyty ceramicznej i piekarnika?
Lepiej inwestować w polską firmę Amica czy jakieś inne ????

Moniolku nie szalej nam teraz:-D
Anusieńko fajny ten wózio tylko ta cena:baffled:Jeżeli pozwolisz to ja też skorzystam z przepisu:-p
Aluś czyli już raczej nie planujesz powrotu do pracy?
Moniolku otworzyłam przed chwilką ogórki- nie wytrzymałam:-DSą rewelacyjne mniam, mniam.
Mam rewelacyjny humor to chyba dzięki powrotowi do pracy:happy2:

Zbieramy się pomalutku do szpitala, papatki ;-)

Anuś kareta dla królewicza fiu fiu :tak:
Antilo cieszę się, że lekarz wypuścił Cie do pracy
Vonko piękne imię

A jeszcze Anuś nie wiem jak płyta Amica, ale zmywarka jest całkiem całkiem.

Buziaki dla wszystkich

reklama
Do góry