reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

1 DZIECKO PO 30-STCE

co tam dziecioki....

A Ty z tymi plamieniami to idz do lekarza - bo plamienia zwykle nic dobrego nie wroza. Trza powaznie zbadac i zobaczyc czy to drobnostka czy jakas moze nadzerka sie zrobila, czy moze jeszcze powazniej...

Lepiej zbadac i miec z glowy

reklama
Motylek mnie monitoring robil gin do ktorego chodze. Pierwszy raz w cyklu szlam na monitoring okolo 9 dc i potem co 2-3 dni do owu.

Lolitka u nas na razie po staremu a jak u Ciebie w zakresie staranek?
Jak milo ze sie odezwalas!!!

Motylku - to będzie mój pierwszy monitoring. Lekarz zalecił, zeby pierwsze usg zrobić między 9 a 11 dc. Akurat mi się tak poskładało z terminami że 12 dc bede miała pierwsze usg, ale myślę, że ok - ja mam dłuższe cykle, więc powinno się udać. Generalnie chodzi o to, żeby zacząć na kilka dni przed owu i co 2-3 dni powtarzać badanie i sprawdzić jak to się wszystko rozwija...
z tymi plamieniami, to rzeczywiście lepiej chyba sprawdzić!

Esch - bardzo się cięszę, że sporo przyjemności było! Tak trzymać :-)

Lopop - Opowiedz conieco o sobie i swoich starankach.... no i witaj na naszym wątku:tak: Jak rozumiem też jesteś po 30stce...?
aaa i NIE BECZEĆ , NIE BECZEĆ, NIE BECZEĆ!!!!!!!!! absolutnie skończyć z beczeniem!!!

co tam dziecioki....

A Ty z tymi plamieniami to idz do lekarza - bo plamienia zwykle nic dobrego nie wroza. Trza powaznie zbadac i zobaczyc czy to drobnostka czy jakas moze nadzerka sie zrobila, czy moze jeszcze powazniej...

Lepiej zbadac i miec z glowy

Ty a to do mnie??? :szok::szok::szok::szok:
od 4 miesięcy chodzę do lekarza i się badam ...
i proszę przestań krakać może czasami napisała byś coś optymistycznego!

Ostatnia edycja:
kochane,
dzięki za informację o monitoringu. :-):-):-)
Czy monitoring to USG? Chciała bym się dokładnie przyjrzeć jajnikowi prawemu bo mnie jakoś boli- owulację miałam z niego w poprzednim cyklu a ze względu na kwestie finansowe nie chce płacić co parę dni za usg 150 zeta jak może mogę zobaczyć wszystko za jednym zamachem.

Ostatnia edycja:
Witam wszystkie staraczki po 30-stce.
Ja to właściwie grubo po 30-stce ale nie tracę nadziei.
Motylek z tego co pisze jest zdrowa, a ja mam IDENTYCZNE objawy jak ona czyli plamienie od 20 dc.Wkurzające to bardzo i uciążliwe ale nie ma na to rady.
Jestem ginekologicznie zdrowa i to prawdopodobnie efekt uboczny usunięcia martwej ciąży.Tak się niektórym paniom dzieje choć ja pierwszy raz spotkałam osobę,która ma takie same objawy co ja.Teraz wiem,że nie jestem jakimś dziwadłem i że nie sfiksowałam.
Badało mnie 3 lekarzy i "wszystko jest ok" przyczyny plamień nieznane.
Może to jak pisze motylek pogłębiające się tyłozgięcie ,więc staram się spać na brzuchu ( podobno pomaga) choć dla mnie takie spanie to bardziej tortura;-)
Coś Wam powiem kobiety.
Ja to się już wnerwiłam na to wszytko.
Postanowiłam "ciułać" każdy grosik i może namowię swojego M na jakiś wyjad w ciepłe miejse zimą w dniach owulki (jak wystąpi hehe).Na wyjeździe tańce, pływanie w morzu, spacery pod palmami i staranka na luzie.Może to będzie TERAPIA ZAKOŃCZY SUKCESEM.
Tak sobie marzę w ten chłodny dzień:-)

Witajcie,

Ja dzis sama w pracy i po wczorajszym intensywnym dniu dzis mam chwile wytchnienia. Pozalatwiam swoje sprawy przynajmniej :tak:

Krzynka :-D

Motylek dokladnie monitoring to nic innego niz USG podczas ktorego lekarz oglada jajeczka w obu jajnikach, sprawdza endo wiec jak najbardziej mowiac mu o swoich dolegliwosciach powinien tez sprawdzic dokladniej... A wogole to za sam monitoring ja mniej place niz za normalne usg (za monitoring placilam 40-50 zl - zalezy gdzie robilam... a za usg 70-100 zl).

LauraOna nie wiem jak Ty ale ja zostalam skierowana przez mojego gina do psychoterapeuty. Chodze do Pani ktora od kilkunastu lat pracuje z parami walczacymi z problemami z plodnoscia... moze w ten sposob bys sprobowala... a przy okazji takich spotkan mozna duzo o sobie sie dowiedziec :tak: ja polecam!
I mam nadzieje ze moja psychiczna schize uda nam sie opanowac - wtedy zostanie juz tylko medyczne leczeni problemow :tak:

Oj problemów ze sobą to ja nie mam na pewno.
Z tym sfkiksowaniem to miałam na myśli to, że nie uroiłam sobie tak długich plamień i że ktoś też tak ma.
A problemy to były raczej z tym,że całe życie miałam partnerów,którzy mnie zwodzili, że dziecko "później" bo studia, bo puste konto,bo za wcześnie itp.
Dlatego teraz jestem starą bezdzietną panną;-)
A po usunięciu martwej ciąży staram się krótko więc jeszcze nie panikuję.

reklama
Motylek podczas takich zajec Pani psychoterapuetka na podstawie moich opowiesci probuje znalezc powody moich niepowodzen - i nie tylko tych zwiazanych z zajsciem w ciaze. Na pierwszej wizycie dowiedzialam sie np. ze jestem kanarkiem i mam syndrom studenta 3 roku medycyny :-D.
Kanarek to osoba sprawdzajaca... ja sprawdzam lekarzy, ich diagnozy, prawidlowosc przepisanych lekow itp... (moj doktor troche sie posmial z tego kanarka :tak:) ale to nam tez poniekad ulatwia prace: ja pilnuje sie i staram sie mu zaufac, a on stara sie mi wszystko jasno i doglebnie wyjasnic zeby nie bylo niedomowien i zebym nie miala powodow do sprawdzania go...
A student medycyny 3 roku - wtedy zaczyna sie poznawac choroby...
Do tego dosc duzo dowiedzialam sie na temat swoich cech osobowosci... teraz pracujemy nad ich prawidlowym wykorzystaniem... bo jak twierdzi Pani Bogda - mam duzy potencjal i szkoda zebym tak go marnowala...

Do góry