reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

1 DZIECKO PO 30-STCE

reklama
Wieloryby czy foczki....będziemy piękne:)

Dziewczyny zapisałam nas do szkoły rodzenia. Pierwszy wolny termin 5 listopada!!! Zajęcia trwają 5 tygodni i są bezpłatne. Najlepsze jest to, że to inny szpital, niż ten w którym przyjmuje mój gin, bo tam to 350 PLN kosztuje kurs podstawowy.
No cóż....najwyżej jak mnie w jednym nie przyjmą będę jechać do drugiego:) Dodatkowo mamy we wrześniu bezpłątne 1-weekendowe spotkanie z położnymi w prywatnym gabinecie u mojego gina, więc nie może narzekać. Przynajmniej mam dodatkowy miesięczny zapas pieluch:)

To tyle ze świata dziecka...na razie wyprawki brak:)
Całuję:)

A kiedy tak najlepiej zaczac kompletowac wyprawke? z jednej strony boje sie zaczac, bo mam juz za soba przykre doswiadczenia, a z drugiej nie chce wydawac miliardow na ostatnia chwile, bo skad je wezme:baffled:?

A kiedy tak najlepiej zaczac kompletowac wyprawke? z jednej strony boje sie zaczac, bo mam juz za soba przykre doswiadczenia, a z drugiej nie chce wydawac miliardow na ostatnia chwile, bo skad je wezme:baffled:?

Gatto Kochanie, ja myslę, że zacznę się rozglądać po usg połówkowym czyli tak za 5 tygodni) koło 20, 21 tygodnia. Do tej pory tylko chuchałam na zimne, bo u mnie początki ciąży były bardzo trudne.

Wydaje mi się, że asortymentu w sklepach nie zabranie:) i pomogą nam Dziewczyny....o własnie Muma, podeślesz jakiś sklep internetowy z odzieża dziecięcą, ładnie prosimy ...:)

Ściska mocno

Hej.

Widze, ze tutaj takie powazne logistyczno-dekoratorskie tematy;-)

Wizyta u gina byla bez badania, tylko pogadalismy. dzis mam 29 dc, @ brak, ale pewnie sobie planuje wkrotce nadejsc.
lekarz dal mi skierowanie do lekarza, dokumentacje zawioze w poniedzialek do tej kliniki.

gdyby jednak@ nie przylazla, to mam sie zglosic do mojego gina na badanie krwi.
W tym miesiacu bardzo malo myslalam o starankach, plodnych itd. bo nie mialam czasu na to. I chcialabym aby tak zawsze bylo.W PL spala z nami bratanica, wiec bylo zero przytulanek wlasnie w tych dniach 14-16 dc:-D
Jutro wyjezdzamy z przyjaciolmi na weekend do Dunkierki troche polatac po starych bunkrach:)szok:) i poleniuchowac na plazy.
Pogoda ma byc wspaniala.

Milego weekendu Wam zycze Kochane.

Buziaki

witajcie!!!ja już po drożności...jajowody ma super drożne!!!:-)oby dwa!!tak powiedział lekarz i połozna!!!wiec kamien spadł mi z serca!!tak bardzo się bałam...ale połłzna,bardzo miła kobieta fajnie do mnie mówiła i mnie uspokoiła!!nie miałam narkozy,bo ja nie chciałam!!20 minut wczesnie połózna zrobiła mi zastrzyk przeciwbólowy,zeby nie bolał tak bardzo!!ale i tak czułam cholernie nie przyjemny ból...ale to juz nie wazne!!!!!Ciesze sie,ze są drożne:-)Adam robił sobie badanie na krzepliwośc krwi,bo androlog mu zalecił i wynik miesci się w normie!!:-)tez mnie to bardzo,bardzo cieszy!!!!:-)przepraszam,ze tylko tak o sobie,zaraz ide zjeść coś i potem siędę i poczytam wasze posty:):)

Kasica, bardzo sie ciesze!! Czyli moze te klopoty to wlasnie ta infekcja Adama i potem jak ja juz wyleczy bedziecie mogli cieszyc sie wszystkimi emocjami ciazowymi!!

Kurka, ja też mam ginkę tyrana. Na razie nic nie przytyłam, bo jeszcze za wcześnie. Do 20tc pozwoliła mi tylko 2 kg, a do końca 12kg. Chciałabym się tego trzymać, zawsze później lżej, tym bardziej, że mam tendencje do tycia, a już schudnąć mi ciężko.

reklama
hej babolce :-)
Dziewczyny wózkowe- jak wyście wybierały te wózki????:szok::szok::szok: wczoraj mnie kolezanka zestresowala troche, ma termin 2 m-ce po mnie i juz ma łózeczko, jakies mebelki i costam jeszcze, a ja nic! :eek: Wiec od wczoraj siedze i wozki ogladam ,ale tego tyle jest, ze nie da sie wybrac!:szok::szok: powariowali...
A, i łożeczka tez ogladnełam i wiecie co, wszystkie kojarzą mi sie z więzieniem:sorry2: No normalnie takie małe cele z kratami:baffled: Na szczescie łozeczek jest mniej modeli.
I pytanie: czy taka szuflada na dole łózeczka w ogole sie przydaje do czegos??:eek: bo chyba niewygodna taka przy podłodze jest.. hmm..
alex, Muma , kasia.natka help!!!:szok:
co do wózka to musisz najpierw wiedzieć co jest dla ciebie ważne - wielkość gondoli, waga, rozkładana spacerówka do leżenia, koła pompowane, przekładana rączka, możliwośc dopasowania fotelika, skrętne koła, 4 czy 3 koła itd. a jak już to wszystko będziesz wiedzieć to szukaj takiego który spełni jak najwięcej twoich wymagań :laugh2:
a z tą szufladą...hmmm...my zrezygnowaliśmy bo stwierdziliśmy że przecież pościeli się nie chowa codziennie jak w "dorosłym" łóżku a na same poszewki to wystarczy szafa a dodatkowo wtedy ustawienie łóżeczka w pokoju byłoby ograniczone

wszystkie pozdrawiam cieplutko :*

Do góry