reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

1 DZIECKO PO 30-STCE

Hej babki.jestem e szpitalu na obserwacji bo ktg wyszlo srednio.jestem wkurzona tym troche Ale lepiej niech mnie poobserwuja.em ma mi przywiezc rzeczy Ale pewnie dopiero po pracy.ech...

reklama
Hej babki.jestem e szpitalu na obserwacji bo ktg wyszlo srednio.jestem wkurzona tym troche Ale lepiej niech mnie poobserwuja.em ma mi przywiezc rzeczy Ale pewnie dopiero po pracy.ech...
Gatto - no i super ze poobserwują :tak::tak:&&&&&&&&& Buziaki dla Ciebie i Gattinki , dawaj znać co u Was:-)

Szyszunia -już pisałam do cateriny, ja miałam rok temu pierwszy dzień ostatniej @, oby i dla Was ta data była szczęsliwa:happy2: &&&&&
Wspolczuje chorego eMa... A nie zaraź się ;-)

Szyszunia -już pisałam do cateriny, ja miałam rok temu pierwszy dzień ostatniej @, oby i dla Was ta data była szczęsliwa:happy2: &&&&&
Wspolczuje chorego eMa... A nie zaraź się ;-)

Już zapowiedziałam eM ze mamy rozdzielność łóżkową, to przyjął to spokojnie, wie że nie możemy się razem pochorować, bo wtedy co, mops się nami zajmie;-)
Plan mam taki:
-wykurować eM,
-przeżyć @,
-dalej dzielnie mierzyć temp i bacznie obserwować siebie,
-robić testy owu
-wpasować się w termin dni płodnych
-dopaść eM i jego żołnierzy :-D:-D:-D

Aaaa i co zaobserwowałam na wykresach ze przed @ spada mi temperatura, już się czegoś nauczyłam...ale teraz jak ona się będzie zachowywać w czasie owu :baffled:, he co bym nie przegapiła?

Ostatnia edycja:
ufff siadłam na chwilę, b ocoś stać za długo nie mogę:baffled: No ale już bliżej końca gotowania, więc ok...:tak:
ani@k no masz rację, ja to z tych co muszą wszystko pozapinać na ostatni guzik:baffled::-) No co poradzisz?! taki typ!!! w środę jak wróciliśmy ok.19 ze szpitala, po całym dniu, to ja pierwsze co, rzuciłam się do wymycia ostatniej szafki w kuchni, tej co gary i patelnie w niej trzymam. Specjalnie ją zostawiłam na sam koniec, bo wiadomo, ze codziennie się używa, przesuwa i stwerdziłam, że jeszcze się nabrudzi. A w szpitalu jak mi powiedzieli, że mogą mnie już zostawić i przygotowywać do produ, to ja w szoku, że szafka w kuchni nie wymyta!!!!:szok: no sama powiedz, normalna to ja nie jestm....wiem..wiem:-D:-p jakieś mam skrzywienie psychiczne czy cuś....:dry:
Gatto łomatko!!!! teraz Ty??? ale się dzieje!!!! na zmianę leżymy po szpitalach:baffled: no niech się jeszcze aaronka odezwie z sali porodowej to już będą jaja!!!!! Trzymaj się Kochana!!!! w szpitalu nie jest tak źle, ja bym tam wolała zostać, ale co mam zrobić, siłą ich nie wezmę!!!! a co tam dokładnie wyszło? skurcze masz czy co??? trzymam kciuki, zeby wszystko się unormowało!!!!!&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&
Szyszunia super masz ten plan działania!!!! i to mi się podoba!!! najważniejsze, to mieć wyznaczony cel i do niego dażyć!!!! będzie dobrze, zobaczysz!!!! no i kuruj eMa, bo już niedługo dni płodne, chłop musi mieć siłę:-D:tak: A co do tempki, to tak: w czasie okołoowulacyjnym tempka wzrasta, po tym skoku widzisz kiedy była owu, potem utrzymuje się na podwyższonym poziomie aż do planowanej @, a na klika dni przed @ spada gwałtownie, chociaż tez może spaść dopiero w dniu dostania @. Jak jesteś w ciąży to temperatura nie spada, utrzymuje się mniej więcej na takim poziomie jak od owulacji, czyli jest podwyższona. Jak zrobisz kilka wykresów, to zobaczysz jak jest u Ciebie, kiedy dokładnie spada, czy w dniu @ czy wcześniej...chyba, ze w kolejnym cyklu nie spadnie...czego Ci z całego serca życzę!!!!!:tak:
oki, trochę odpoczęłam idę zmiksowac zupę porową. Ale koleżankę ugoszczę heheh same pory!!! rano na śniadanie sałatka z porów, na obiad zupa-krem porowa:-D jeszcze brakuje, żebym do drugiego dania wsadziła pora:baffled::-) ciasto już w lodówce, jeszcze polewę strzelę i chyba koniec...Jak eM przyjdzie to ogarnie kuchnię, bo juz mi się nie chce:dry:

Gatto, trzymaj się i dawaj znać co u Was.
Katiuszka, no dałaś czadu z tą szafką na gary :-D:-D:-D!
Szyszunia, nowy cykl - nowe szanse :tak:. Plan super, zwłaszcza ostatni punkt.
Zuzanka, wyslij Małą do mamy i zobaczysz jak szybciutko wróci.

no i ja prawie skończyłam farsz gotowy jeszcze się studzi masa do ciasta i wrzucę do piekarnika zaraz ,

Gatto trzymaj się dzielnie posprawdzają ,pobadają i wrócisz do domku pewnie za parę dni :tak:bo chyba na rodzenie to jeszcze za wcześnie :confused:
szyszunia tsh ja robiłam bez różnicy na dc więc spoko nic Ci nie powinno się pomyrdać w badaniach tylko prolaktyna i progesteron się robi w odpowiednim dniu cyklu i jeszcze kilka innych w odpowiednim dniu jak znajdę rozpiskę swoich badań to podrzucę co i jak w danym dniu cyklu

oto i mam rozpiskę :
- LH - 3dc ew. 2-4dc (jeśli już badasz wszystko to może zrób razem z LH i FSH) - to może mieć znaczenie przy interpretacji ew. podwyższonego testosteronu etc.
- Estradiol - 7 dni po owulacji (to badanie pierwszego rzutu bo tak ogólnie bada się go 3 razy w ciągu cyklu)+ Progesteron +Testosteron
- Prolaktyna - obojętne ale omiń okres krwawienia i około owulacyjny
plan super ja mam podobny ;-) co do wydatków to tak jest jak się robi prywatnie oj ile się wydaje miesięcznie obłęd :szok:

bionda no tak zrobię nie mam innego wyjścia :zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y:

Ostatnia edycja:
Muma ale słodziak:):)
zuzanko ja się nie skarżę nawet polubiłam to :-p na zapach będzie mnie męczyło pewnie do końca ciąży mama tez tak miała

Gatto &&& trzymaj sie tam i teraz wypoczywaj tylko się nie denerwuj za dużo

Muma dopiero teraz załapałam o jakim zdjęciu kobitki mówią:szok::-) edytowałaś wcześniejszy post, ale ja go nie doczytałam:dry: Matko, ale Oluś duży, fajny chłopak. A jakie ma resolutne spojrzenie, ojj będzie bystrzacha!!!!:tak: i ta jego bródka!!! po prostu słodziutka!!! udał Ci się Kochana egzemplarz!!!
Zamierzam wrzucić zdjecie z moim brzucholem:tak: ale najpierw musi mi ktoś zrobić...w środę po akcji szpitalnej, po kąpieli mój M. mi zrobił...ale masakra!!! on się nadaje na fotografa:crazy: nie widzi, że albo oczy zamknęłam, albo ułozyły mi się włosy tak jakbym miała odstające ucho!!! no wściekłam się jdnym słowem i wykasowałam wszystkie!!!! może koleżanka mi jutro strzeli coś przyzwoitego...no chyba że te fatalne zdjęcia to wina kiepskiej modelki:confused: no zobaczymy...
A ja po tym gotowaniu, pichceniu, lekkim sprzątaniu, zjadałam zupkę, położyłam się i usnęłam. Spałam ze dwie godzinki i mam nowe siły do pracy:-D ale spokojnie...już nie mam co robić, więc siedzę spokojnie na tyłku:tak:

reklama
katiuszka -hahaha moj eM taki sam fotograf :-):-) A jak dzieciom robi to Olek zdazy sie obrzygac a Julka zasnac;-):-)

Do góry