Witam, czy są tu mamy 10 miesięcznych niemowlaków? Moja córka za kilka dni skończy 10mcy i mamy problem ze snem. Przez kilka dni były to płacze w nocy teraz jest 1-2h usypianie. Sen nocny około 9 h w dzień 2 drzemki łącznie trwające 1-2h. Ma dolne jedynki, górnych jeszcze nie widać. Jedyne co mi przychodzi do głowy to skoki rozwojowe. Córka uczy sie stać przy meblach, opanowała siadanie i raczkowanie. Może ktoś przez to przechodzil? Spi bardzo malo jak na 10mcy...
reklama
Madame JS
Fanka BB :)
Tak, to ja ;-)Witam, czy są tu mamy 10 miesięcznych niemowlaków?
Tak, też mamy problemy ze snem.Moja córka za kilka dni skończy 10mcy i mamy problem ze snem.
Mamy długie usypianie wieczorem i długie usypianie w nocy po pobudce na jedzenie.Przez kilka dni były to płacze w nocy teraz jest 1-2h usypianie.
Sen nocny, ten prawdziwy, trwa ok. 7h. Potem to są już drzemki z przerwami. Wstajemy ok. 5 najpóźniej.Sen nocny około 9 h w
U nas 2 drzemki, ale trochę dłuższe.dzień 2 drzemki łącznie trwające 1-2h.
Również.Ma dolne jedynki, górnych jeszcze nie widać.
No to u nas nasza egzystencja to jeden wielki skok...Jedyne co mi przychodzi do głowy to skoki rozwojowe.
Również.Córka uczy sie stać przy meblach, opanowała siadanie i raczkowanie.
Tak, ja.Może ktoś przez to przechodzil?
Owszem, powinna ok. 14. Mój syn śpi 10-12.Spi bardzo malo jak na 10mcy...
Jak wyżej ;-)Tez tak niewiele spi?
Hope99
U nas usypianie też trwa ok 2h- od 20 do 22. Usypianie dłużej trwa kiedy jest przemęczony więc staram się go usypiać trochę wcześniej. Ale mój syn ogólnie śpi 8-9h na dobę z czego 5-6h w nocy i niestety ma tak od zawsze, że mało śpi. Jakoś musimy to przetrwać...Witam, czy są tu mamy 10 miesięcznych niemowlaków? Moja córka za kilka dni skończy 10mcy i mamy problem ze snem. Przez kilka dni były to płacze w nocy teraz jest 1-2h usypianie. Sen nocny około 9 h w dzień 2 drzemki łącznie trwające 1-2h. Ma dolne jedynki, górnych jeszcze nie widać. Jedyne co mi przychodzi do głowy to skoki rozwojowe. Córka uczy sie stać przy meblach, opanowała siadanie i raczkowanie. Może ktoś przez to przechodzil? Spi bardzo malo jak na 10mcy...
To rozumiem, ze tez przerabiasz wstawanie o 4-5 rano?U nas usypianie też trwa ok 2h- od 20 do 22. Usypianie dłużej trwa kiedy jest przemęczony więc staram się go usypiać trochę wcześniej. Ale mój syn ogólnie śpi 8-9h na dobę z czego 5-6h w nocy i niestety ma tak od zawsze, że mało śpi. Jakoś musimy to przetrwać...
Hope99
Od kilku miesięcy wstajemy między 2 a 3 w nocy. Później czasami syn jeszcze ma z pół godziny drzemkę ale na rękach więc ja już nie śpię.To rozumiem, ze tez przerabiasz wstawanie o 4-5 rano?
Tak, to ja ;-)
Tak, też mamy problemy ze snem.
Mamy długie usypianie wieczorem i długie usypianie w nocy po pobudce na jedzenie.
Sen nocny, ten prawdziwy, trwa ok. 7h. Potem to są już drzemki z przerwami. Wstajemy ok. 5 najpóźniej.
U nas 2 drzemki, ale trochę dłuższe.
Również.
No to u nas nasza egzystencja to jeden wielki skok...
Również.
Tak, ja.
Owszem, powinna ok. 14. Mój syn śpi 10-12.
Jak wyżej ;-)
A jak było wcześniej, bo pisałaś, że to trwa 2 mce?
Madame JS
Wcześniej było fajnie ;-)A jak było wcześniej, bo pisałaś, że to trwa 2 mce?
Sen o ok. 19-20, jedna pobudka w nocy na jedzenie, a potem od razu zapadał w sen do rana, do ok. 8.
reklama
olka11135
Witam, czy są tu mamy 10 miesięcznych niemowlaków? Moja córka za kilka dni skończy 10mcy i mamy problem ze snem. Przez kilka dni były to płacze w nocy teraz jest 1-2h usypianie. Sen nocny około 9 h w dzień 2 drzemki łącznie trwające 1-2h. Ma dolne jedynki, górnych jeszcze nie widać. Jedyne co mi przychodzi do głowy to skoki rozwojowe. Córka uczy sie stać przy meblach, opanowała siadanie i raczkowanie. Może ktoś przez to przechodzil? Spi bardzo malo jak na 10mcy...
Jesteście w największym skoku rozwojowym, regresie snu, lęku separacyjnym i kryzysie laktacyjnym jeżeli karmisz piersią.
Potrwa to plus minus do 12-13 miesiąca życia. Bardzo normalne. W każde dziecko przez to przechodzi, jedne mocniej inne mniej. I tak macie fart bo to się zaczyna od 8 miesiąca więc trochę później się zaczęło
Podziel się: