reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

100 pytań do... czyli pytania wyrwane z kontekstu:))

Dziewczyny, które macie już dzieci :)

Wiem, że w zaawansowanej ciąży można spać w zasadzie tylko na lewym boku, żeby nie uciskać jakiejś tętnicy.
A teraz, puki brzuszki są małe to możemy jak nam wygodnie??
Zauważyłam, że (chyba) instynktownie nie śpię już na brzuchu!

reklama
u mnie pierwsza ciąża...:-) wyczekana, wychuchana...

generalnie śpij jak Ci wygodnie. ja staram się spać na lewym boku. na prawym często śpię ale niekiedy budzę się z odrętwiałą nogą i ręką prawą. na brzuchu nie da rady - niewygodnie i nie powinno się spać. a na plecach podkładam małą poduszę pod kolana albo zarzucam nogi na męża ;-), bo mnie zaczyna ciągnąć skóra (brzuszek rośnie).

ja jak na razie śpie jak mi wygodnie ;) raz na plecach raz na brzuchu. Póki brzuszek Ci nie przeszkadza to możesz na nim spać , sama zauważysz kiedy już nie powinnaś, mnie po prostu w pierwszej ciąży zaczął przeszkadzac i trochę pobolewać ;)

AnnieTess ja w pierwszej ciąży pomyliłam boki, i byłam święcie przekonana, że trzeba spać na prawym i spałam na prawym aż do 8 miesiąca, zanim gdzieś przez przypadek przeczytałam, że to miał być jednak lewy:zawstydzona/y:.
Ja jestem nauczona spać na brzuchu, ale odkąd jestem w ciąży, to albo mnie coś gniecie albo mi się niedobrze robi, więc śpię na boku, albo a plecach, a najlepiej mi się śpi z poduszką między nogami :) bo wtedy przez sen nie odwracam się na brzuch i się nie budzę:) W pierwszym trymestrze jest obojętne jak śpisz.

To teraz ja mam pytanko - na ostatnim USG gin stwierdził, że razie wygląda na to, że łożysko jest przodujące i bardzo nisko osadzone. Jego zdaniem nie jest to wiadomość dobra, ale też nie drastyczna. Któraś z Was miała takie problemy?

w takich przypadkach trzeba sie oszczędzać, lepiej nie szaleć z sexem i najprawdopodobniej w późniejszym czasie Ci sie przemieści wyżej, albo całkiem w inne miejsce i nie będzie tak źle :tak:

to ja sie wypowiem jeszcze o pn kontra cc. 2 corki rodzilam normalnie jedna 4960g i 64 cm... druga 4640 g i 60 cm.... i przyszla pora na synusua z ktorym w 7 miesiacu zacisnelam nogi i powiedzialam ze nie ma mowy ja nie rodze wiec moj gin stwierdzil ze mam duze dzieci i uznal mi to jako wskazanie do cc. jeszcze mi pozwolil terkin wybrac. synem przyszedl ba swiat 3 tyg przed terminem 4100g i 58 cm... wiec do 5kg spokojnie by dobil. ale jak mam byc szczera corki ridzilam szybko nie wiem co to sa bole krzyzowe po przyjsciu spacerkiem di szpitala po 2 godz trzymalam juz je na rekavh. a oo cesarce 12 h plackiem... zazyczylam sobie ze maja mi dziecko przyniesc to spojzeli sie na mnie jak na wariata ale byla ti wsoaniala mobilizacja do wdtawania i ruszania sie. mimk bolu bylam dzielna i w drugien fobie wyszlsm do domu. teraz moja polozna pyta sie mnue jak chce rodzic i stoje przed wuelkim dylematem. od porodu synka minely 4 lata wiec moge rodzic naturalnie. ale jednak caly czas sie wacham. mieszkam w uk wiec tu porody ze znieczuleniem to nieodplatny standard. cale szczescie jest jeszcze troche czasu na zastanowienie

reklama
Do góry