Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Notka: This feature may not be available in some browsers.
A na l4 z jakiegoś powodu idziesz
A na l4 z jakiegoś powodu
Jasne , nie choroba, ale takie są wymogi firmy, takze kontrola jak najbardziej może przyjść tylko,ze po co, byłam ciekawa czy zmienia się np. Aneks od umowy,pierwsza ciaza i dla mnie wszystkie formalności to jeszcze nowość. Próbuję sie z tym zapoznać, i dziękuję za odpowiedź@Krusz W świetle prawa pracodawca powinien Cię zwolnić z wykonywania obowiązków z zachowaniem prawa do wynagrodzenia. Także nie chwal się tym nigdzie. Zwłaszcza jak przyjdzie kontrola. Ciąża to nie choroba i na nią zwolnienie nie przysługuje.
Pewnie trzeba być człowiekiem@Krusz Pracodawcy nie musisz informować, ale z szacunku należałoby to zrobić (choćby telefonicznie, ale ja sama pofatygowałabym się osobiście).
Natomiast jeśli chcesz pracować i skorzystać z "przywilejów" ciężarnej, to musisz dostarczyć zaświadczenie o ciąży.
Pracodawca dostanie zwolnienie przez PUE ZUS, a tam już będzie widział. że jesteś w ciąży.
to nie powinni wysłać Cię na płatny urlop?Ciaza, u nas takie bhp , kobieta w ciąży nie może pracować i już