reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

12 tydzień ciąży

Jak się czujecie w 12 tygodniu ciąży? Czy przechodzą wam już mdłości? Ja codziennie czuje się okropnie.. czy to normalne że każdego dnia czuje się tak?

reklama
W pierwszej ciąży miałam mdłości i wymiotowałam do 18tc, potem nagle jak ręką odjął. W drugiej trochę krócej bo po 15tc też nagle przeszło. Możesz poprosić o lek na mdłości, ja dostalam receptę w drugiej ciąży, ale stwierdziłam, że skoro raz dałam radę bez tego, to drugi też. Wiele dziewczyn jednak sobie chwali 🙂 mi pomagały trochę migdały i wdychanie olejku eukaliptusowego (takie inhalacje sobie robiłam). Wszelkie gumy czy tabletki miętowe do ssania powodowały jeszcze większe mdłości.

Mi przeszło jakoś w 14tc
Ja brałam tabletki na mdłości na receptę od ginekologa, inaczej tragedia

Ja miałam mdłości, ale bez wymiotów myślę do 11 tygodnia gdzieś, przechodziło mi po posiłku.
Później bardzo długo był spokój, a np dzisiaj gdzie jestem już w 23 tc nagle mi niedobrze i mdli mnie w pracy 🤡

Więc niestety możliwe, że mdłości odchodzą i nawracają... możesz spróbować imbiru, zjedzenia sucharków przed wstaniem... Ja dawałam radę jeść normalne posiłki i odchodziło jak ręką odjął, ale domyślam się, że wielu paniom by się to zwróciło zwyczajnie.

reklama
Ja w obu ciążach miałam mdłości jakoś do 16/17 tc. Teraz 25 tc i zdarza mi się zwymiotować z rana ale bardzo rzadko. W poprzedniej ciąży wymiotowałam po każdym zjedzeniu czegokolwiek z jajkami 🙈 a co ciekawe później okazało się że córka ma alergię na białko jajka kurzego 🙈🙈🙈

reklama
Do góry