reklama

21 stopni w nocy- jak ubieracie

Natqaa

Fanka BB :)
witam
Mam w domu w nocy 21 stopni (okolo- raz jest równo 21 raz 21,4 itd). Zawsze się zastanawiam czy mojemu dziecku nie jest za zimno czy za gorąco... wiem ze kazde dziecko jest różne ale.. jak wy ubieracie i czym przykrywacie mając taka temp w pokoju? Ja zawsze ubieram w pajacyk bawelniany lub welur owijam lekko w rozek tak ze boki rozka otulaja tylko lekko brzuszek zeby raczki byly wolne i na to klade letnia kolderke typu minki. Jak się przebudza na jedzonko to kark ma raczej cieply ale raczki i buźkę zimna...
Mam w posiadaniu spiworek 3.5 tog.. zastNawjam sie czy mogę go jej dać przy takiej temp ale zeby spala w samym bodziaki na długi rękaw- wlasnie, apropo tych śpiworków.. czy nie jest dzieciom zimno w raczki i ramiona ?. 🤔🤔🤔

reklama
Rozwiązanie
Mój synek jest już duży, bo ma 20 miesięcy. Zawsze się rozkopywał. Więc u nas w chłodniejsze dni sprawdzały się bawełniane pajace, piżamy z długimi rękawami. Czasem pod piżamę dokładałam krótki bawełniany rękaw.
witam
Mam w domu w nocy 21 stopni (okolo- raz jest równo 21 raz 21,4 itd). Zawsze się zastanawiam czy mojemu dziecku nie jest za zimno czy za gorąco... wiem ze kazde dziecko jest różne ale.. jak wy ubieracie i czym przykrywacie mając taka temp w pokoju? Ja zawsze ubieram w pajacyk bawelniany lub welur owijam lekko w rozek tak ze boki rozka otulaja tylko lekko brzuszek zeby raczki byly wolne i na to klade letnia kolderke typu minki. Jak się przebudza na jedzonko to kark ma raczej cieply ale raczki i buźkę zimna...
Mam w posiadaniu spiworek 3.5 tog.. zastNawjam sie czy mogę go jej dać przy takiej temp ale zeby spala w samym bodziaki na długi rękaw- wlasnie, apropo tych śpiworków.. czy nie jest dzieciom zimno w raczki i ramiona ?. 🤔🤔🤔
U mnie było przy tej temp choć mam niższa synek był w pajacyku i rozku.
Teraz ma już 8m i pajacyk i śpiworek cienki nic więcej.

witam
Mam w posiadaniu spiworek 3.5 tog.. zastNawjam sie czy mogę go jej dać przy takiej temp ale zeby spala w samym bodziaki na długi rękaw- wlasnie, apropo tych śpiworków.. czy nie jest dzieciom zimno w raczki i ramiona ?. [emoji848][emoji848][emoji848]
Przy takiej temp w domu a też zazwyczaj mamy między 19 a 21 to ubieram body i spodenki albo koszulkę i spodenki, często wieczorem jeszcze wietrze w pokoju więc wtedy młoda nakrywam kolderka ale potem zmieniam to na cieniutki kocyk. I tak szybko się rozkopuje, moja raczej z tych co nie lubią być opatulone i mieć za gorąco.

Wydaje mi się ,że jest za dużo, spac sie powinno przy 19 stopniach, my mamy krotki rękawek i nóżki, i tylko kocyk ,a i tak jest jej nieraz za gorąco, sprawdzaj czy nie jest mokre na pleckach i szyjce, przegrzewanie nie jest dobre
Ja sprawdzam na instrukcji spiworkow- tam jest ladnje opisane co dziecko powinno miec ubrane przy jakiej temp i przy jakiej grubości śpiworka.. ale ze nie korzystam narazie to pytam o kocyki i inne.. i tak jak wspomniałam, dziecko ma cieply kark - nie gorący ale zimne raczki i buźkę, a temp nie zmienię.. poki co nie grzeje, mieszkanie wietrze a i tak caly czas jest kolo 21 stopni.

Temperatura jest moim zdaniem za wysoka. 18-19 to optymalnie. To, że dziecko ma zimne rączki czy buzię nie oznacza, że marznie bo te części ciała z reguły są zimniejsze łącznie z nóżkami. Ja bym zrezygnowała albo z rożka albo z kołderki bo to już za dużo przy takiej temp.

reklama
reklama
Serio śpicie przy 18-19 stopniach? Dla mnie taka temperatura jest za niska i nie wyobrażam sobie przy 18 stopniach ubrać dziecko w krótki rękaw tym bardziej bez przykrycia. Teraz jak noce są chłodniejsze, a jeszcze nie grzejemy w mieszkaniu to syn śpi w piżamie z długim rękawem i długimi spodniami

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry