A co to jest ja też miałam szewek ratunkowy i mimo to i tak nie zadziałałzałożyłam TAC![]()
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
A co to jest ja też miałam szewek ratunkowy i mimo to i tak nie zadziałałzałożyłam TAC![]()
To jest szew przezbrzusznie zakładany przed ciążą. Trzeba mieć wskazania.A co to jest ja też miałam szewek ratunkowy i mimo to i tak nie zadziałał![]()
A widzisz a u mnie nie zadziałał no szok ,muszę się ginekolog zapytać o to właśnie ten szew tacTo jest szew przezbrzusznie zakładany przed ciążą.
Generalnie szew ratunkowy nie pomoże na pprom.
No nie zadziałal, bo on nie dziala na sączenie wód.A widzisz a u mnie nie zadziałał no szok ,muszę się ginekolog zapytać o to właśnie ten szew tac
Właśnie nie wiem co powodowało sączenie się wód . Ginekolog ma papiery i zobaczymy . Może te schody cholerne co ja miałam do pokonania . Mieszkam na 3 piętrze :/ bardzo się ograniczałam . No ale może nie wiem .. nie będę siebie obwiniać :/No nie zadziałal, bo on nie dziala na sączenie wód.
Na moje nienmasz wskazań do zakładania tac. Bo ciąze bliźniacze i z ivf są same w sobie obciązone większym ryzykiem. Pytanie co spowodowało to sączenie wód, o ile wiesz co. Jeżeli skrócona szyjka, to faktycznie, ale pisałaś, że była infekcja.
Właśnie nie wiem co powodowało sączenie się wód . Ginekolog ma papiery i zobaczymy . Może te schody cholerne co ja miałam do pokonania . Mieszkam na 3 piętrze :/ bardzo się ograniczałam . No ale może nie wiem .. nie będę siebie obwiniać :/
W pewnych sytuacjach pprom jest skutkiem niewydolności. Szczególnie jeśli pojawi się rozwarcie i błony płodowe mają kontakt ze środowiskiem pochwy. Tak samo infekcja- może skrócić zdrową szyjkę, ale niewydolna szyjka może "wpuszczać" infekcje.No nie zadziałal, bo on nie dziala na sączenie wód.
Na moje nienmasz wskazań do zakładania tac. Bo ciąze bliźniacze i z ivf są same w sobie obciązone większym ryzykiem. Pytanie co spowodowało to sączenie wód, o ile wiesz co. Jeżeli skrócona szyjka, to faktycznie, ale pisałaś, że była infekcja.
Dlatego zapytałam o przyczynęW pewnych sytuacjach pprom jest skutkiem niewydolności. Szczególnie jeśli pojawi się rozwarcie i błony płodowe mają kontakt ze środowiskiem pochwy. Tak samo infekcja- może skrócić zdrową szyjkę, ale niewydolna szyjka może "wpuszczać" infekcje.
Dlatego ważna jest konsultacja z dobrym lekarzem, który po wywiadzie oceni czy są wskazania.
Autorko- temat TAC jest mało znany randomowym lekarzom. Skonsultuj się z kimś, kto się tym zajmuje. Jest może kilkunastu lekarzy, którzy zakładają taśmę. Namiary znajdziesz na grupie na FB Link do: Taśmówki TAC (Transabdominal Cervicoisthmic Carclage ) | Facebook
U mnie nie wskazali konkretnej przyczyny pprom. Szyjka ładna, zamknięta, brak infekcji (przynajmniej w posiewach nie wyszła). Mam swoje podejrzenia co do przyczyny ale pewności nie mam.Dlatego zapytałam o przyczynębo znam tez przypadki takiego "czystego" pprom bez niczego.