• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

36 tc

reklama
Szczerze? Moja lekarka słabo mi to wyjaśniła, kazała obserwować ruchy, jak zapytałam co to znaczy to położna się wtracila i powiedziała,że sprawdzać np od 8 do 20 i musi być minimum 10 ruchów. I tyle wyjaśnień. U nas też zazwyczaj rano mała pobuszuje, w dzień jak się położę to też się zdarza, najwięcej szaleje koło 22. Jak chodzę to czasem poczuje uderzenie. Wiem,że już w tych końcowych tygodniach ruchy mają prawo byc mniej odczuwane i są takie bardziej jak przesuwanie, bo jest już mało miejsca, tak nam na szkole rodzenia tłumaczy co chwilę położna.
Mnie moja położna pyta rusza się ? Rusza.
To tyle w temacie. Dlatego stwierdziłam ze wole zapytać na grupie mam której maja już dzieci albo spodziewają się jak ja :D

Z tymi ruchami bywa różnie, ja dopiero pod koniec ciąży czuje je dużo mocniej i częściej, choć nie zawsze. W połowie ciąży to raczej lekkie kopniaczki były, a nie konkretne ruchy jak teraz, że cały brzuch chodzi 😅😅 ale u mnie to już 40 tydzień i 2 dzień, a w sobotę lekarz po USG stwierdził, że córcia waży 3700 gram
To powodzenia i szczęśliwego rozwiązania życzę . Moja tez jak i twoja cała ciąże raczej delikatnie dawała o sobie znać :)

Och też mam ten problem jestem w 23 tyg i prawie nie czuje ruchów wyłącznie wieczorem jak się wyciszę I leżę spokojnie to czuje takie delikatne dodam że mam łożysko na przedniej ścianie i nie wiem czy to ma wpływ czy mój maluszek ma taki temperament że jest spokojny

Och też mam ten problem jestem w 23 tyg i prawie nie czuje ruchów wyłącznie wieczorem jak się wyciszę I leżę spokojnie to czuje takie delikatne dodam że mam łożysko na przedniej ścianie i nie wiem czy to ma wpływ czy mój maluszek ma taki temperament że jest spokojny
W 23 tygodniu jeszcze nie liczy się ruchów. Ja (też z łożyskiem na przedniej ścianie) myślałam, że mam leniwe dziecko, ale jak urosło to okazało się nad wyraz ruchliwe. W 23 tc dziecko ma dużo miejsca i naturalne jest, że nie wszystko czujesz a lokalizacja łożyska to dodatkowa amortyzacja.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry