reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

#36tydzien #wyjazd #ciaza #podroz

nataliaxoxi

Początkująca w BB
Hej !;) jestem w 36tc chce jechać na 3 dni do Polski w jedną stronę 300 km jak myślicie czy ryzykować ? Ciąża przebiega prawidłowo ja czuję się ok i myślę czy jechać spokojnie z przerwami czy nie ryzykować ?

reklama
Hej !;) jestem w 36tc chce jechać na 3 dni do Polski w jedną stronę 300 km jak myślicie czy ryzykować ? Ciąża przebiega prawidłowo ja czuję się ok i myślę czy jechać spokojnie z przerwami czy nie ryzykować ?

Wszystko zależy od Twojego samopoczucia.
Ja w 36tc też wybrałam się w podróż. Krótsza ale jednak i pewnie intensywniejszą. Dodatkowo sama z 3.5 letnim dzieckiem. Nic się nie działo. Urodziłam po terminie

Ja chyba w 37/8 byłam na 3 dniowej wycieczce. Podobna odległość, tylko w granicach kraju. Jechaliśmy z Poznania do Warszawy, wrzuciłam torbę szpitalną do bagażnika, spakowałam dokumenty i uznałam, że to w sumie bez różnicy gdzie urodzę 😉
Oczywiście nie urodziłam w stolicy, wycieczkę wspominam bardzo dobrze, tylko zaplanuj sobie więcej przystanków na siku 😜 mąż się śmiał, że wszystkie stacje benzynowe zwiedziliśmy w dwie strony.

Wiesz, w zasadzie to możesz urodzić już w każdej chwili 😅 Jak Ci nie zależy gdzie urodzisz to czemu by nie jechać, tylko weź ze sobą wszystkie potrzebne rzeczy do szpitala i jeśli to daleko to pewnie i fotelik dla dziecka, żebyście mogli w razie czego potem bezpiecznie wrócić. Ja akurat jestem z tych co pod koniec ciąży się bardzo stresowały, chciałam urodzić w wybranym szpitalu, jak najmniej niewiadomych mieć, więc już się w tym czasie nigdzie nie ruszałam poza teren z którego mogłabym dojechać do tego szpitala jakby się coś działo. Finalnie urodziłam kilka dni po terminie, akcja też nie była super szybka, ale ja po prostu potrzebowałam tego komfortu z tyłu głowy że jakby coś było nie tak to wiem dokładnie gdzie jechać i w ogóle

Mojej Mamie wody odeszły w windzie (mieszkaliśmy na 9 piętrze) a jak już na parter dojechała to główka była (mieliśmy na biwak jechać xD).