reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

5 tydzień ciąży

Libibum

Zaciekawiona BB
Cześć dziewczyny,
Wczoraj dowiedziałam się o ciąży. Od tygodnia pobolewa mnie brzuch chwilami jak na okres. Czy któraś tak miała? Jest to normalne? Martwię się trochę bo czekałam na ciążę 8 miesięcy i nie chciałabym jej poronić. Kiedy warto udać się do ginekologa? Podobno na tak wczesnym etapie nie zobaczy jeszcze nic.

reklama
Takie bóle są normalne ,póki nie ma krwawień . Do ginekologa najlepiej iść 7 tyg ciąży bo wtedy powinno być już bijące serduszko . Na tą chwilę mozesz zrobić betę czy rośnie i progesteron . Trzymam kciuki za spokojne 9 miesięcy 😊

Cześć dziewczyny,
Wczoraj dowiedziałam się o ciąży. Od tygodnia pobolewa mnie brzuch chwilami jak na okres. Czy któraś tak miała? Jest to normalne? Martwię się trochę bo czekałam na ciążę 8 miesięcy i nie chciałabym jej poronić. Kiedy warto udać się do ginekologa? Podobno na tak wczesnym etapie nie zobaczy jeszcze nic.
Jak najbardziej, macica się rozciąga. Ja szłam do ginekologa na początku 8 tygodnia.

Do ginekologa możesz już się zapisać, powiedzieć o ciąży i sama wyliczy Ci termin odpowiedni na pierwsza wizytę.
Ja też się dowiedziałam w 5 tygodniu a w 7 miałam pierwsza wizytę.

Cześć dziewczyny,
Tak, to normalne. I strasznie wkurzające 🙈
U mnie to trwało przez całe 2 tygodnie. Co szłam do wc to pierwsze co to wzrok leciał na majtki czy są czyste, czy może okres się zaczął...mimo, że wiedziałam że w ciąży już jestem.
Możesz sobie w międzyczasie betę zrobić i po 2 dobach powtórzyć. Niektórzy lekarze pytają czy są wyniki i przyrost bety .

Ja jestem po poronieniu, lekarz kazał mi przyjść przy następnej ciąży od razu jak wyjdzie test pozytywny. Poszłam w 5+3 i miałam już widoczne FHR 105 ud / min. Natomiast u mojej kol było dopiero ok 7 tyg. Także każda ciąża rozwija się inaczej i na to nie ma reguły.

reklama
Cześć dziewczyny,
Hej nie czekaj tylko leć i mów o objawach zbada przepisze coś albo zrobi badania czego brakuje i później przepisze jeśli masz niedobór... Jestem w mniej więcej twoim tyg ciąży i niestety krwawię mam przepisane tabletki na potrzymanie na wizycie dowiedziałam się że jest pęcherzyk i jeszcze nic nie widać...czekamy z moja lekarka czy beta się podniesie jutro jadę na badanie niczego nie można bagatelizować tylko działać od tego są lekarze ale z tego co wiem to kłucie w jajnikach czy lekkie pobolewanie się zdarza nie panikować bo to nic nie da .... 🙂

Do góry