reklama

500+ jedno?

Tak to już stała data, bo ja mam rozpisane. Są chyba 3 albo 4 dni kiedy będą wypłacać. Do 5, 25, 25 i chyba 30.

Ja mialam zawszenok. 15 dnia.ksx, a teraz mam w pierwszej transzy, bo składałam na początku miesiąca wniosek. Koleżanka składała pod koniec i jeszcze za czerwiec nie dostała.

To chyba nie ma znaczenia. Ja składałam 28 lub 29 kwietnia. W każdym razie na koniec bo pamiętam, że mówiłam do męża że muszę ogarnąć to i pit. I na konto mi pieniądze wpłynęły 7.06 (a poprzednio z urzędu po między 25-31)

No chyba że się liczy to że rozpatrzyli wniosek 3 maja. Niemniej jednak i tak czytałam że ludzie składali w marcu i do dzisiaj wnioski nierozpatrzone. No i dla mnie to żenujące. Bo mi to nie jest aż tak potrzebne, ale są ludzie dla których ma to jakieś znaczenie.

Pominę fakt że przydała by się waloryzacja

reklama
To ja jeszcze ponownie przypomnę się z pytaniem, by wspomóc autorkę:

@Aleksandra2296 A składałaś 2 wnioski? Bo na każdy okres składa się osobno, tj. pierwszy wniosek powinien obejmować okres od narodzin do 31 mają, a drugi od 1 czerwca.
Tak. Byłam w zusie osobiście wczoraj, na stronie pue musiałam napisać do nich o pilne wypłacenie ŚW-R 500+ za okres od marca do maja. Pani w okienku powiedziała że do miesiąca przyjdzie

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry