reklama

6 tc - brak zarodka

Ilo

Zaangażowana w BB
Dziewczyny, potrzebuję opinii, a raczej info po których się uspokoję 🙂
Jestem już po jednym poronieniu, stąd moja niepewność.
Jestem w 6 tc i 4 dni - dziś byłam na USG, jest pęcherzyk, jest ciałko, ale zarodka nie ma... Kolejna wizyta za 2 tygodnie.
W zeszłym tygodniu robiłam betę w środę było 499, po 24h 928, więc przyrost w porządku.
Czy któraś z Was miała podobny przypadek i było wszystko ok?

reklama
Rozwiązanie
Ja dokładnie wiedziałam w jaki dzień była owulacja(monitoring) i działania były tylko wtedy. 5+3 chyba nie było widać zupełnie nic. Puste jajo. W 8 tyg zarodek z sercem. Nie wiem co było pomiędzy, bo beczalam w poduszke. Teraz już mówi MAMAaaa:p
reklama
Mam dokladnie taką sama sytuację, jest pęcherzyk odpowiadający 6t2d, jest ciałko żółte 3mm i brak zarodka :( zrobiłam dziś bete, wyniki jutro, powtórka bety w sobotę. Lekarz zalecił wizytę za 2 tygodnie powiedział ze zarodek może się jeszcze pojawić, ale musze byc przygotowana na krwawienie lub zabieg.

Jak jest
Dziewczyny, potrzebuję opinii, a raczej info po których się uspokoję 🙂
Jestem już po jednym poronieniu, stąd moja niepewność.
Jestem w 6 tc i 4 dni - dziś byłam na USG, jest pęcherzyk, jest ciałko, ale zarodka nie ma... Kolejna wizyta za 2 tygodnie.
W zeszłym tygodniu robiłam betę w środę było 499, po 24h 928, więc przyrost w porządku.
Czy któraś z Was miała podobny przypadek i było wszystko ok?
Jak jest pęcherzyk żółtkowy to jest ogromna szansa na dzidzi :) ja poszlam zbyt szybko na usg, ciąża okazała się młodsza- był pęcherzyk z pęcherzykiem żółtkowym a po tyg było już dziecko 1cm i serduszko :D także cierpliwości i trzymam kciuki!:)

reklama
To jest głupota. Moja ciąża obumarła na etapie 6+2, czekając do 10 tyg chodziłabym 4 tygodnie z martwym płodem i mogłabym dostać zakażenia [emoji55]
Dziewczyny spokojnie! Dlatego właśnie zaleca się wizytę u ginekologa około 10 tygodnia ponieważ w tym czasie powinno już wszystko dokładnie widać. Szybciej nie ma sensu [emoji41][emoji6]

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry