reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

9 miesięcy- nie je mleka, nie je kaszek....co robić??

Tak, ja go karmie, otwiera paszcze i zjada wszystko co mu podsunę (Oprócz kaszy) Często domaga się więcej. Czasem po obiadku w domu idziemy do moich rodziców (mieszkają na przeciwko) i jeśli oni jedzą domaga się od nich. Sugerujesz żeby nie rozdrabniać tylko obiadek dawać mu do zjedzenia samemu?? Obawiam się jednak ze wtedy nie dość ze nie zje mleka to i obiadku co kot napłakał. Sam ma okazje zapoznawać się z jedzeniem, ale poza głównymi posiłkami.

Destino, dobra myśl, właśnie wczoraj kupiłam jaglaną, problem tylko z miksowaniem bo boi się blendera, ale coś wymyślę. Dzięki :)

No to jak je inne produkty to ja bym nie zmuszała do kaszy. Dorośli też nie lubią wszystkiego i pewnym rzeczy nie jadą

reklama
No właśnie nie chce, ale jak ma się do to tego że mleko powinno być nadal podstawą jego diety??
Niestety nijak [emoji12]. Jak mój syn odstawił się w wieku 9 miesięcy od piersi to pił mleko tylko jedną butelkę w nocy albo w ogóle. Niestety nie zmienisz dziecka. Poza tym to są zalecenia, ale niekoniecznie są się je zrealizować. Mleko przemycają w placuszkasz, śmietanie, może mleku krowim, jogurtach jeśli twoje dziecko może jesc. Trzeba tylko pamiętać by ładnie przybierał na wadze i karmić tak, by, anemii nie chwyciło.

Do góry