reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

A jeśli dom będę miał... - czyli wszystko o czterech kątach

Weronicee oczywiście też, chociaż ona to już zaprawiona w bojach doświadczona inwestorka

A ja tu właśnie z żalem będę .... inwestorka zaprawiona choć czasem strasznie bezsilna :crazy::wściekła/y:
Jutro mieliśmy gości do kopania rowów na kanał i wodę (bo pasuje mieć zanim wejdą fachowcy z centralnym) a tu doopa :wściekła/y::angry::wściekła/y:
Kurna jedna ... woda ma wg projektu iść przez działkę jednej sąsiadki (konkretnie to ciotka mojego M), dzwoni dziś do niej że jutro wchodzą goście kopać a ta że ona musi przemyśleć, bo tam są choinki (mówi że się je ominie), że to na skarpie jest i że pytała się i jest wymóg 1,70m strefa przemarzania i że boi się żeby ej się ta skarpa nie obsunęła. Na co mąż że kopie się na metr a nie 1,70 :szok:, że ma na to projekt i pieczątki odpowiednie i że nic się nie stanie. Więc ta zaczęła jakieś żale do niego (bo ma od wieków kose z Mariusza starymi i siostrą) i że musi to przemy śleć :wściekła/y::angry:K***a co tu do myślenia ... zgodzia się, podpisała umowę o wejście w teren a teraz coś kombinuje ... WREDNA BABA!!! M jej mówi że jak ma coś do jego starych to niech z nimi sobie załatwia ... ale z głupim się nie dogada BUUUUUUUUUUU.
No i teraz trzeba szybko kombinować mapki i nowe uzgodnienia na ZUD-zie.... wywalone bez sensu z 800zł!
wrrrrrrrrrrrrrrrr

Stefanna
- nasz salon ma ok 24m2 a wasz taki przestronny, może faktycznie jak dojda jeszcze ściany to się zmieni

reklama

Stefanna
- nasz salon ma ok 24m2 a wasz taki przestronny, może faktycznie jak dojda jeszcze ściany to się zmieni
Weronikaa może takie wrażenie jest przez to okno...:confused:? Ono ma prawie cztery metry i zajmuje niemal całą ścianę. No i jak dojdzie jeszcze kominek, to myślę, że będzie inne wrażenie...:tak:

Nie zazdroszczę takiej cioteczki - ludzie to potrafią być wredni i złośliwi...:crazy::crazy::crazy: Ja niestety też nie mam najciekawszych sąsiadów, ale póki co jesteśmy od nich niezależni i niech tak zostanie... Uszki do góry, na pewno wszystko załatwicie. Szkoda tylko już wydanej kaski:-:)-:)-(...!

stefanna kominek na przestrzał? tzn. że będzie i w środku i na zewnątrz? czy dobrze zrozumiałam? bo jeśli tak to widze, że my wiele marzen mamy wspólnych:-D:-D:-D nasz salon razem z jadalnią ma 34m2, więc też nie jest za wielki.. i okna w salonie mamy identyczne i identycznie rozłożone - przynajmniej tak oceniam po zdjęciu:-)

weronikaa nieciekawie:no::wściekła/y::szok: niecierpię sytuacji, w których jestem uzalezniona od widzimisię jakiś ludzi:no:

i doniesienia z placu budowy

tak było w piątek:
2cpygyg.jpg

a wczoraj:
widok od strony garażu
5cm1dt.jpg

i od strony ogrodu:-p
29vx7o3.jpg

Skaba - to rośnie domek aż miło :-):rofl2:

Mąż dzwonił wieczorem do kolegi prawnika i okazało się że jeśli mamy podpisaną umowę (a mamy) to to ją wiąże do wpuszczenia nas na teren.
Na dobrą sprawę nie musieliśmy jej nawet poinformować o tym. Musimy wziąć geodete żeby wytyczył jak mają kopać zgodnie z projektem i ciocia może nam wskoczyć.
A jak będzie coś furczeć czy wyrzuci ekipę z jej posesji możemy wezwać policje żeby notke spisali, pójść do sądu i mamy sprawę wygraną a ona będzie musiała jeszcze wszelkie koszty ponieść. Lub ew. jak jej nie pasi przez jej działkę kopanie musi ponieść wszelkie koszty ewentualnej zmiany tych wszystkich papierów :-) hihihihihihi :-D:laugh2::-D:laugh2:

Skaba1 widzę, że domek pięknie rośnie:tak::tak::tak:!!! Super działeczka; śliczne masz widoczki;-)!
Co do kominka to ja mam trochę inny. Marzył mi się taki jak u Ciebie na tarasie, ale okazało się, że musielibyśmy budować kolejny komin, no a to znowu koszty... U nas wkład kominkowy będzie na przestrzał, tzn. ogień będzie widać i z salonu i z drugiej strony tzn. z jadalni i kuchni. Podsyłam linka, bo znalazłam w necie dokładnie to co chce:-)! Albumy - Onet.pl Foto

Nawet układ pomieszczeń mamy podobny do tego Komfortowego, hehe:-D:-D:-D
A okienka to faktycznie mamy podobne, bo u nas wszystkie są do ziemi (poza naszą łazienką i garderobą). Bardzo mi się takie rozwiązanie podoba, bo można cały czas patrzeć na trawkę, która rośnie "pod nosem" hehe:-):-D:-)

Stefanna fajny kominek my may tradycyjny ale nieuzywalismy go od dawna:-p
Skaba ale postepy rosnie w oczach:happy:
Weronika i dobrze:happy::happy::happy:

Weronikaa no to super, że się sprawa wyjaśniła na Waszą korzyść;-):tak:!!
To się teraz cioteczka może ugryźć w nos, hehe:-D

Skaba idą jak burza:szok::-)
Weronika - hihihi;-)
Stefanna no fajowo, fajowo... aż by się chciało...ale u mnie juz nie ma miejsca na takie cuda:tak:

reklama
stefanna baaardzo ciekawy ten kominek:-):-):-)

domek rośnie:-):-)dzisiaj nasze Boby Budownicze wyciągnęły ściany sypialni, łazienki i kuchni
icon_biggrin.gif
jutro zakończą wszystkie ściany zewnętrzne i w piątek zaczną działowe.. a ja stoję z projektem na działce i porównuje wyobrażenia z rzeczywistością
icon_biggrin.gif
na razie nie jest źle
icon_biggrin.gif
przy okazji wpadają nowe pomysły (już dwie ścianki zmieniły swoje położenie) i nasuwają się uwagi (okno w garderobie też zostało przesunięte)..

a im dalej posuwa się budowa, tym mniej jestem pewna jak ma wyglądać elewacja.. wczoraj została podważona nawet koncepcja dachu, która wydawała się nienaruszalna.. zamieszała mi w głowie dachówka Creatona kolor antracyt - jak ją przyłożyć do grafitu to wydaje się brązowa, a przy brązie wygląda jak grafitowa
icon_biggrin.gif
i jest błyszcząca - choć cały czas myślałam o matowej.. widziałam ją na dachu.. ciekawa.. myślimy..
icon_biggrin.gif
icon_biggrin.gif
icon_biggrin.gif

Do góry