reklama
ninjacorps
Marcóweczka 2008
skaba - oj musi cieszyc taki widok :-):-):-)
AsiaM - no to jesteśmy na jednakowym etapie
AsiaM - no to jesteśmy na jednakowym etapie

ninjacorps
Marcóweczka 2008
U mnie, nie zapeszając, praca na budowie wre :-)
Szczerze mówiąc, mam wrażenie, że trochę niestety zaniedbuję przez to Tymona, bo mam kupę spraw do załatwiania, a nie spodziewałam się, że bedzie tego aż tyle
Zegrać hydraulika, murarzy, koparkę, wożenie piachu, ubijanie i beton z pompy co do godziny nie jest łatwo...
I jeszcze muszę kupić już stal na wieńce, żeby w razie poślizgu, murarze mieli co robić, jak np. nie nadążą piachu nawozić 
Gdybyśmy robili to sposobem gospodarczym, to np. jednego dnia skończyliby murować bloczki, za 2 dni nawieźliby te kilkanaście wywrotek piachu, potem by ktoś to ubił a grucha przyjechałaby w kolejnym tygodniu a tak to kombinacje....
Dziś pół dnia szukałam w rozsądnej cenie stali, bo nawet 700 zł na tonie są różnice
a na te 700 zł to ja muszę sporo pracować 
Tak się wyżaliłam trochę..
Małżon mnie dziś rozwalił i obiecałam mu, że jak tylko wróci z poligonu, to go uduszę - dzwoni:
ON - co tam?
Ja - bla bla bla - (produkuję się 3 minuty na temat budowy narzekając co chwila)
ON - no jak ładnie!

Szczerze mówiąc, mam wrażenie, że trochę niestety zaniedbuję przez to Tymona, bo mam kupę spraw do załatwiania, a nie spodziewałam się, że bedzie tego aż tyle

Zegrać hydraulika, murarzy, koparkę, wożenie piachu, ubijanie i beton z pompy co do godziny nie jest łatwo...

Gdybyśmy robili to sposobem gospodarczym, to np. jednego dnia skończyliby murować bloczki, za 2 dni nawieźliby te kilkanaście wywrotek piachu, potem by ktoś to ubił a grucha przyjechałaby w kolejnym tygodniu a tak to kombinacje....
Dziś pół dnia szukałam w rozsądnej cenie stali, bo nawet 700 zł na tonie są różnice

Tak się wyżaliłam trochę..
Małżon mnie dziś rozwalił i obiecałam mu, że jak tylko wróci z poligonu, to go uduszę - dzwoni:
ON - co tam?
Ja - bla bla bla - (produkuję się 3 minuty na temat budowy narzekając co chwila)
ON - no jak ładnie!

AsiaM
mama czterech córek
Ninja strasznie dużo masz teraz na głowie. Ale masz rację: wszystko w domu będzie tak jak Ty chcesz mieć. Ja z kolei będę musiała pertraktować z moim mężem, bo on np. chce zlikwidować garderobę na piętrze, na co ja się na pewno nie zgodzę
itd. Ale co do urządzania wnętrz, tzn. mebli, malowania itd. to musi mi pozostawić decyzję, bo przecież to ja będę tam z dzieciakami więcej czasu spędzać a on tylko weekendy i noce. A poza tym to mój mąż jakoś wogóle nie ma wyczucia co do łączenia kolorów i stylistyki przedmiotów 

kasik25
Zadomowiona(y)
Ninja to masz co robic ja juz sie ciesze ze te najgorsze roboty za nami i teraz juz nadrabiam z dziecmi stracony czas!
Mysle ze foty z pokoju wejda bo wczoraj cos nie chcialy- nie jest to jakies cudo ale sami go robilismy i nam sie podoba hym i Arus tez zadowolony bo wiecznie w nim siedzi :-) narazie tam nie spi bo musze jeszcze rolete kupic no i lozko ciekawe czy bedzie chcial spac w nowym lozku

Mysle ze foty z pokoju wejda bo wczoraj cos nie chcialy- nie jest to jakies cudo ale sami go robilismy i nam sie podoba hym i Arus tez zadowolony bo wiecznie w nim siedzi :-) narazie tam nie spi bo musze jeszcze rolete kupic no i lozko ciekawe czy bedzie chcial spac w nowym lozku

skaba1
sierpień'05 marzec'08
ninja nie zazdroszczę ci:-( u nas jest trochę głów do myślenia i rąk do załatwiania, a i tak ciągle za czymś biegamy, coś uzgadniamy, coś zmieniamy.. ale fajne to!:-) powodzenia! jak "wyjdziecie z ziemi" będzie jeszcze ciekawiej:-)
kasik śliczny pokoik:-) bardzo mi się podoba ta tapeta:-):-):-)
u nas ekipa zakończyła wszystkie ścianki na parterze:-) poprzestawiałam sobie co nieco:-) ale panowie świetni - latali razem ze mną i planowali, gdzie szafki i jaki prysznic itd. itp... wydaje mi się, że ustrzegli nas przed kilkoma błędami, np. gdybyśmy wybudowali zgodnie z projektem to prysznic ledwo by się zmieścił w łazience, bo jedna ścianka byla ciut za krótka, a tak przesunęli drzwi o kilka centymetrów i już luzik:-) maja cierpliwość do moich pomysłów:-):-):-)
kasik śliczny pokoik:-) bardzo mi się podoba ta tapeta:-):-):-)
u nas ekipa zakończyła wszystkie ścianki na parterze:-) poprzestawiałam sobie co nieco:-) ale panowie świetni - latali razem ze mną i planowali, gdzie szafki i jaki prysznic itd. itp... wydaje mi się, że ustrzegli nas przed kilkoma błędami, np. gdybyśmy wybudowali zgodnie z projektem to prysznic ledwo by się zmieścił w łazience, bo jedna ścianka byla ciut za krótka, a tak przesunęli drzwi o kilka centymetrów i już luzik:-) maja cierpliwość do moich pomysłów:-):-):-)
reklama
ninjacorps
Marcóweczka 2008
Kasik - bajkowy ten pokój syncia! Chyba każde dziecko chciałoby taki mieć! 

Skaba - ta ziemia najgorsza
posżło 40 tysięcy a efektu nie widać...:-( No teraz bedzie lepiej jak zaczną w poniedziałek ściany stawiać... a przynajmniej mam nadzieję, bo opadam z sił ... :-(
Oj jak ja bym chciała mysleć o tym, jak rozplanować ścianki działowe ...:-
-
-(
Musimy wyżej stawiać dom, bo droga jest wyżej a mają ją robić (jest szutrowa na razie), więc woda spływałaby nam do garażu - przez to o wiele podniosły się koszty bo same bloczki fund. musieli murować na wysokość 1 m przez co piachu do srodka wejdzie 2x tyle.. No i teraz, żeby dom nie wyglądał jak stodoła to trzeba bedzie go podsypać chyba milionem ton ziemi w koło..
Mam tyle latania a małżona ten poligon jest na takim zadupiu , że żadna sieć nie ma tam zasięgu

i muszę sama podejmować wszystkie decyzje 
A w ogóle jestem wściekła bo przepłaciłam za beton i smutno mi dziś jakoś...:-(

Skaba - ta ziemia najgorsza

Oj jak ja bym chciała mysleć o tym, jak rozplanować ścianki działowe ...:-
Musimy wyżej stawiać dom, bo droga jest wyżej a mają ją robić (jest szutrowa na razie), więc woda spływałaby nam do garażu - przez to o wiele podniosły się koszty bo same bloczki fund. musieli murować na wysokość 1 m przez co piachu do srodka wejdzie 2x tyle.. No i teraz, żeby dom nie wyglądał jak stodoła to trzeba bedzie go podsypać chyba milionem ton ziemi w koło..

Mam tyle latania a małżona ten poligon jest na takim zadupiu , że żadna sieć nie ma tam zasięgu

A w ogóle jestem wściekła bo przepłaciłam za beton i smutno mi dziś jakoś...:-(
Podziel się: