reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

A jeśli dom będę miał... - czyli wszystko o czterech kątach

Ninja bidulko to zostałas sama ze wszystkim:-( najgorzej ejst samemu podejmowac decyzje w nieznanym temacie:no:
a ze przepalciłas trudno sie mówi trzeba zyc dalej;-)
ściskam cie mocno i nie dołuj sie:happy:
Skaba to fajnych masz fachowców ze ci radza:tak:

reklama
Kasik - pokoik cudny - Nela będzie mieć żółto- zielony (taki zielony jak u Was) a Kubuś to naklejki??? Czy też tapeta?? Śliczny na prawdę :rofl2::-)

Ninja - uszy do góry, niebawem zaczną rosnąc mury to zobaczysz jaka wtedy będziesz radosna chodzić, a co do tego że przepłaciłaś ... niestety czasem to nie uniknione. My kupiliśmy styropian na ocieplenie całego domu w zeszłym roku (co zaczynał się ten "bum") - wtedy po 184zł/kubik i to po znajomości w "ostatniej chwili", a za m-c kosztował 150zł :wściekła/y: nawet nie chce myśleć po ile jest teraz :crazy:

skaba- to super ze ci doradzaja a nie olewaja sprawy:-)
ninja-glowa do gory bedzie dobrze potem jak usiadziesz i popatrzysz na to wszystko to bedziesz dumna ze dalas rade przy malusim 3mamy kciuki:tak::tak::tak:
weronikaa- tez myslalam nad zolto-zielonym ale ostatecznie zostal niebieski zolty jest ksiezyc jeszcze zaslonki kupimy zolte z kubuska i lozko zolto-niebieskie w przyszlym tyg zamowimy z kubusia dla Arusia na urodzinki a te kubuski to sa naklejki i spoko sie trzymia a super efekt a przy drzwiach i oknie zrobilam farbami motywy z kubuska.
Ja to mam taki stary domek bo wygrany z przetargu i tyle ile dalismy zrobic to zrobilismy a reszta z czasem a wy dziewczyny od podstaw budujecie to wszystko same planujecie fajnie tak no ale dobre i tyle:blink:

ninja ja już szału dostawałam jak ciągle w tej ziemi grzebali.. myślałam, ze to się nie skończy.. i wczoraj mój inspektor budowy mówił o szacowaniu kosztów i właśnie o tym, że potężna kasa idzie w ziemię - a efektu nie widać.. jejciu jak mnie było żal tej kasy, która poszła na piasek na zasypanie fundamentów.. w sumie tylko 3tysiaki, ale aż mnie trzepało...no ale nie ma wyjścia.. jak tylko wyjdziecie na zero to już wszystko cię bedzie cieszyć.. oczywiście napięcie i stresior jest cały czas, ale już taki znacznie przyjemniejszy:-D a z przepłaceniem.. trudno.. podziwiam cię, że sama z tym wszystkim dajesz sobie radę:tak:

ninja-dajesz rade dajesz glowa do gory
c014.gif

kasik25 zrobiliście cudny pokoik chłopakom:tak:;-):tak:! Bardzo mi się podobają takie kolorki:-)
ninjacorps mam nadzieję, że stawiają już ścianki i humorek Ci się poprawił!:wink: Dzielna kobitka jesteś, więc uszy do góry, bo na pewno dasz radę ten domek zbudować - zobaczysz jeszcze będziesz z siebie dumna:yes::yes::yes:!!! A z budową tak to już jest: raz wytargujesz fajną zniżkę, a drugim razem przepłacisz - wychodzi na jedno, hehe:-D
Skaba1 fajnie, że Panowie tak Ci doradzają!:-) To niedługo strop zalewasz, albo już zalałaś...?:confused:
Nasi górale też są doświadczeni i nie raz doradzają nam rozwiązania, które bardzo często oznaczają dla nich więcej pracy. Ale widać, że chcą żebyśmy byli zadowoleni i nie mieli problemów w przyszłości. A na piach to też wydaliśmy ponad 4 tys. i był to dla nas wielki szok, bo w ogóle nie liczyliśmy się z taką kwotą:no::szok::no:...

A u nas znowu zaczyna się coś ruszać - co mnie oczywiście baaaardzo cieszy:rofl2::rofl2::rofl2:!!! W zeszłym tygodniu wylali nam taras (ogrooomny, ale piękny będzie) no i mamy już schodki od wejścia i z tyłu garażu. Jutro stawiają kominy, a za tydzień zaczynają więźbę!:-) Nie chcę zapeszać, ale jak dobrze pójdzie to w lipcu będziemy mieć daszek, jupi jupi:yes::yes::yes:!!!
Wczoraj musieliśmy kupić cegłę klinkierową na kominy. Powiem krótko: koszmar... Lataliśmy z dachówką i przykładaliśmy po kolei i albo dostawa na wrzesień, albo brak pełnej, albo dziurawki i w koło Macieju coś nie tak..:crazy::crazy::crazy: Dwie godziny nam to chyba zajęło, brrr W końcu wybraliśmy taką, która spodobała nam się jako pierwsza, ale po przyjściu do domu popadłam w depresję, bo na stronie producenta znalazłam opis, że ta cegiełka jest brązowo-niebieska:szok:! Nie spałam pół nocy... Mężuś widział ją dzisiaj na budowie i stwierdził, że jest śliczna i będzie pasować, ale ja nadal mam wątpliwości...

Wrzucę Wam kilka fotek tarasu:-)

Wejście do domku:

img8816ki9.jpg

Wyjście z garażu i pralni:

img8808hz4.jpg

Taras od strony ogrodu:

img8806lx7.jpg

img8803ih4.jpg

Taras od południa:

img8812bx0.jpg

reklama
Super Stefanna:tak:!Jak to miło widzieć dom "rosnący w oczach"..<i ten taraz naprawdę super rzecz!..My mamy malutki..a właśnie taki duuuuży mi się marzy:-)

Do góry