reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

A jeśli dom będę miał... - czyli wszystko o czterech kątach

Skaba1 gratuluję wytyczenia domku!:-) Zdawaj relację od wtorku z placu budowy!;-):tak:
U nas chwilowy przestój na budowie, ale my mamy co robić... Na dany moment mamy już zrobioną kanalizację i wylanego chudziaka, czyli w zasadzie mamy podłogę, hehe:-D
Jest tyle tematów i decyzji do podjęcia, że głowa mnie już od tego boli... A tematem okien i rolet to już po prostu ż****....:-( Poza tym musimy teraz zamówić strop, wybrać kominy, nadproża itd. itp.
A Wy zdecydowaliście się na okna z Urzędowskiego czy wybraliście coś innego?

reklama
skaba-to super ze prace ruszaja
b065.gif

Moj mezul dzisiaj zaczyna remoncik pokoju dla chlopakow bo jak narazie to spia z nami w sypialni i UM przyznal nam ogrodek co mamy pod oknem sypialni tez musze go ogarnac ale kiedy
g010.gif

no i kicha.. nie rusza we wtorek, bo koparka nie może dojechać.. przełożyli na piątek, a że moja mama jest baardzo przesądna to chyba dla świętego spokoju przełożymy na następny wtorek.. no jak tak dalej pójdzie to do zimy nie zaczniemy:wściekła/y:

stefanna chyba zostaniemy przy tych okienkach Urzedowskiego, choć ostateczna decyzja jeszcze nie zapadła.. rzeczywiście tych wyborów i decyzji do podjęcia jest mnóstwo.. a najgorsze jest to, ze co spec to opinia i nigdy nie wiesz czy dobrze wybierasz..
kasik zdawaj relacje z remontu:-)

U nas wylewki już w całym domku, mężul walczy z poddaszem, dzwonił wczoraj Pan od tynk ów i ma przyjść 5.05 i działać :-D:laugh2: Oj jak cudownie :rofl2:

Weronikaa strasznie sie cieszę, że u Ciebie takie postępy - szczerze Ci zazdroszczę :yes::wink::yes:!!! Chciałabym być juz na takim etapie co Wy, choć jak pomyślę o tej wykończeniówce, to mnie ciarki przechodzą.....:sorry2:

kasik25 super, że przyznali Wam ogródek - będziesz miała wybieg dla tygrysków, hehe :-D:-):-D Pisz koniecznie jak tam remoncik!

Skaba1 ale Ci dobrze z tymi oknami, bo u nas to kicha totalna...:-( Wersji mnóstwo; rozpiętość cenowa też duża i naprawdę ciężko nam podjąć decyzję co do tych okien, buuu :hmm::hmm::hmm: Zdecydowaliśmy, że na pewno robimy rolety zewnętrzne, no i teraz musimy wybrać tańsze okna, a wiadomo, że chcemy żeby były dobre... No, ale w końcu na coś trzeba będzie się zdecydować....:unsure:
No i trzymam kciuki, żebyście w końcu we wtorek zaczęli budowę! Nasz wykonawca też powiedział, że w piątek to jest złego początek i przyszedł w poniedziałek;-)!
My w środę ruszamy ze ścianami:-) i przy szczęściu do majówki będziemy mieć strop, jupi jupi :rofl2::rofl2::rofl2: No, a potem tylko kwestia dachu nam zostanie i do lata powinniśmy zamknąć domek i możemy myśleć o instalacjach i całej reszcie!:happy:

Skaba- kiedyś na wątku głównym pokazywałaś nam swój projekt domku i nie mogę go znaleźć:zawstydzona/y:. A podobała mi się ta strona, bo z tego co pamiętam można było sobie zmodernizować troszkę projekt np. wybrać kolor dachu czy cegłę itp. Możesz mi przesłać namiary na tą stronkę?

Kurcze i u nas troszkę zaczynamy pomalutku myśleć o jakimś domku. Chociaż mamy taaakiego lenia po wykończeniu mieszkania a co mowa o budowie:baffled: i jeszcze jak was czytam to mnie ciarki przechodzą- tyle tego załatwiania:dry:. A sąsiadów przy naszej działce przybywa i w końcu zostanie jedyna nie zabudowana:-D. Teraz jak już jest Tosia to zaczynam tęsknić za podwóreczkiem (i za pieskiem):zawstydzona/y: tym bardziej, że w ogromnym parku niedaleko naszego bloku zaczynają się tworzyć korki (wózkowe), bo tyle spacerujących mamuś:-D. A o ławce wolnej nie wspomnę:baffled:. Dobrze, że moi rodzice i teście mieszkają w domkach to chociaż każdy ciepły weekend można spędzić na podwóreczku:tak:.

reklama
PM masz rację z tym podwóreczkiem - ja jestem bardzo zadowolona z własnego domku i z tego że mieszkam na wsi. Teraz dostalismy kredyt i bedzie adaptacja poddasza i remoncik:-):-).

Do góry