reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

A jeśli dom będę miał... - czyli wszystko o czterech kątach

Ninja - moze się minęłaś z powołaniem?? :-D:-D:-D

Stefanna- piękne kafelki, a te brązowe w paski podobne strasznie do mojej "Tajgi":rofl2::-)

Przywieźli nam na reszcie drzwi wewnętrzne :cool::cool: więc możemy ruszać z panelami :rofl2::-)

reklama
stefanna, kupujemy na Złocieniu (Bieżanów) od dewelopera - Spółdzielni Śnieżka. Jak na razie obyło się bez najmniejszych problemów. Byliśmy tam dwa tygodnie temu i trochę się przeraziliśmy, bo na planach to mieszkanie wyglądało na większe... Ale na nic więcej nie było nas stać, więc dobre to co jest.
A dodatkowym plusem jest to, że będziemy mieszkać na niskim parterze i będziemy mieć dwa ogródki (zawsze będzie można postawić namiot i będzie dodatkowe pomieszczenie;)

W MaxFlizie byłam, raz. Weszłam, załamałam się i wyszłam. To nie nasza półka, niestety.

Jak będziecie się spotykać w Ikei to mnie też prosze włączyć :)

Remeny ważne, że będzie Wasze, no i wcale nie jest takie małe!;-):tak:
No i super, że będziesz miała ogródek i to z dwóch stron - zawsze fajnie dla dzieciaczków, bo raz dwa będziesz je mogła na trawkę wystawić, hehe:-D:-D
Czyżby numer 38 w budynku C był Twój..?!:cool2:
A co do Max-Flizu to nawet nie wiem jakie tam są ceny, bo nie zdążyłam sprawdzić....:sorry2: Wpadłam w ostatniej chwili i nie wiedziałam na co patrzeć i w ogóle od czego zacząć oglądanie...Dopiero tak po 10-ciu minutach ochłonęłam i zaczęłam normalnie myśleć, hehe...:rofl2: Ale jak wróciłam do domu, to powiedziałam do Mężusia że wybieram tu na miejscu w naszych sklepach, bo nie będę się katować. Co z tego, że kafle piękne, jak ceny pewnie jeszcze piękniejsze, no i i tak ich nie kupię......:dry:

Weronika no faktycznie podobne... ;-):tak: Chyba się zapatrzyłam na Twoje i podświadomie szukałam podobnych, hehe
Fajnie, że macie już drzwi, a panele raz dwa się układa, więc teraz to już szybciutko będziesz miała podłogi!:rofl2:

Mrowa do naszej łazienki wklejałam już wcześniej, takie całkiem proste, ale mam nadzieję, że Pani wymyśli coś ciekawego!:-) Mi się podobało Inverno z Tubądzina, ale Mężuś powiedział, że nie chce w swojej łazience żadnych kwiatków i już!
O takie:
img3829hg2.jpg

Jak któraś łazienka wyjdzie bardzo drogo, to się z nimi przeprosimy, hehe:-D:-D

A co do spotkania to zapowiada się całkiem fajna ekipa!:cool2::cool2::cool2:
Weronikaa daj znać kiedy planujesz zakupy, a my się chyba dopasujemy dziewczyny, prawda...?!;-)

Stefanna śliczna łazienka moze tak drogo nei wyjdzie;-)
powiem wam ze jak patrze na te cuda to żaluje ze dom mamy urządzony:-p
bo teraz są świetne rzeczy a wtedy co myśmy urzadzali to te rzeczy były wkosmicznych cenach nie na nasza kieszen:sorry2:
w Max flizie niestety niektóre płytki sa cholernie drogie ale mzona wybrac w przystepnej cenie;-) u was w Katowicach anpewno amcie neizływ ybór nie to co u nas:dry::baffled:

Stefanna, nasze to 6 w A :)

W MaxFlizie zobaczyłam śliczne płyteczki, patrzę na cenę... 1000 zł (tysiąc) za metr. Myślę, pomyliłam się. Albo oni sie pomylili. Patrzę na następne - to samo.
Tomek sie często śmieje że jak wejdę do sklepu, to bezbłędnie, nie patrząc na ceny, wybiorę to co najdroższe :)
Potem poszliśmy na piętro, popatrzeć na meble. Komoda, malutka, wąziutka, za 3 tys, mebelki do dziecinnego pokoju, prościutkie, drewniane, kolorowe... 20tysięcy. No to zgarnęłam rodzinę i poszliśmy do Castoramy :)

Do roboty, wczoraj pobuszowałam po forum, poobijałam sie i teraz nie wiem jak sie wyrobię :/

Stefanna - no panele musimy kupić :baffled: sama nie wiem jakie (tzn. chce bardzo jasne lub bardzo ciemne - a te każdy mi odradza bo strasznie widać brud :-().
Co do płytek to Inverno mamy w łazience na górze :-):rofl2: białe i pomarańcz a posadzka z Opoczna też prawie biała ( w delikatne smugi), bo, jak Twój mąż, nie jestem zwolenniczką motywów kwiatowych :szok:;-)

Co do spotkania to jak najbardziej, ale nie potrafie na chwilę obecną powiedzieć kiedy :-(

Marmur do kominka mamy mieć pod koniec tego tyg to pewnie mężul weźmie się za niego, bo teraz stoi sobie i czeka na "podeście" z cegieł;-) Choć nie wiem jak wyjdzie bo jest milion robót, które trzeba zrobić, a wszystkiego na raz się nie da :-(
a jeszcze pasowałoby zrobić docieplenie przed zimą .... :szok::-:)szok:

stefanna no no tropisz nieźle:-):-) ale ostatnio FM tez zaniedbuję.. tyle, że tam to dość często mnie mężunio wyręcza i fotki wkleja, bo jego familia dalekooo i domaga się relacji z budowy.. ale fakt - jak tylko mam czas to drążę tematy budowlane, bo mnóstwo decyzji pzrede mną, a ja bladego pojęcia nie mam..:baffled:

reklama
Weronikaa powolutku i po kolei - wszystko się zrobi!;-):tak: Ale doskonale Cię rozumiem, bo czasami to chciałabym żeby kilka rzeczy na raz robić, a nie ma czasu nawet na te najważniejsze...:-(
Co do paneli to mi też podobają się ciemne, ale chyba jednak górę zrobię w czymś jaśniejszym. Tylko na dole zrobimy salon i naszą sypialnię w jakimś ładnym brązie - może jatoba...Zobaczymy jeszcze...:hmm: Niestety zraziłam się do ciemnej podłogi, bo wszyscy nasi znajomi takie mają - wiadomo: teraz taka moda... Ale jak mi dziewczyny mówią, że odkurzą i umyją podłogi, a na drugi dzień już pełno "cićków" do kątach lata, to mi się odechciewa, bo nie mam zamiaru codziennie ze szmatą latać...:dry:
No i przypominam się o fotki drzwi wejściowych i w ogóle wszystkiego co Ci już przybyło od tego czasu - może łososiową łazienkę wkleisz?!;-):tak:
A jak tam z wyborem kanapy - podjęliście już jakąś decyzję?!

Skaba to możemy sobie podać rączki, bo ja też grzebię i szukam, a im więcej szukam i oglądam, to mam większy mętlik w głowie...:baffled::baffled::baffled: A na jakim teraz jesteście etapie z budową, bo daszek chyba skończony, ale jakiś przestój u Ciebie widzę...?!:confused: No i pochwal się halogenkami!

Remeny to dobre masz oko, hehe:-D:-D A już myślałam, że tylko ja taka zdolna jestem!;-) Z tego co piszesz, to chyba sobie odpuszczę wyprawę do tego Max-Flizu, bo czego oczy nie widzą tego sercu nie żal, prawda...?! Tu i tak mam taki wybór, że na nic się nie mogę zdecydować, buuuu:sorry2::sorry2::sorry2:

Do góry