reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

A może tak coś osobnego dla starających się, żeby nie było im smutno...

Siedzialam jak dlugo bylam w stanie wytrzymac... ale tak kolo 15 minut to zawsze...
A u mnie parno i bez wiatru... burza pewnie w nocy przyjdzie...

reklama
ataata dzięki za radę, doktorek zapisał mi surfaminazol i jeszcze jeden którego nazwy nie pamiętam no i antybiotyk ale nie kazał nic brać dopóki nie wyjaśni sie czy może jest fasolka:confused:
a katar gęsty i zatkana jestem jak diabli:-(

ataata te kropelki o których piszesz to też pewnie nie wskazane w ewentualnej ciąży:confused: i w tym problem, boję się szpikować lekami bo w razie fasolki zamartwiałabym się bez końca czy jej nie zaszkodziłam:baffled:. Fasolki jeszcze ni widu ni słychu a ja już się dla mojej fasolinki poświęcam, oj ciężki ten żywot;-)

A może sulfarinol...? Bo ten jest na recepte:baffled: i o nim niewiem czy można w ciąży..
A Xylometazolin możesz brać przy ciąży bo sie pytałam mojego ginka... Jak bym nie mogła to bym chyba umarła, bo ja mam zatkany nos 365dni w roku (no bez kropli oczywiście);-)

musze uciekać:-(
Ale Xylometazolin można i polecam :tak:

Miłej nocki papa

witam
ja polecam pod nos zakatarzony masc majerankowa-rewelacja!!!taka dla dzieci-bezpieczna i fajna;
a jesli chodzi o leki to ja nie wiedzialam,ze jestem w ciazy i wzielam tabletki przeciwbolowe-saridon; na migrene-Aspiryne i jeszcze Coculine na chorobe lokomocyjna :no: (jechalam w delegacje i po 1 cyklu staran gdy po testowaniu nic nie wyszlo-drugi cykl spisalam na straty) jak sie pokazaly 2 kreski to bylam przerazona; ale nic sie dzidzi nie stalo...cale szczescie...
tak w ogole przepraszam za wtracanie sie, ale chcialam sie podzielic :happy:

ataata sulfarinol, masz rację, pokręciłam z nazwą:baffled:
kurczę, to jak tak stawiasz sprawę to jutro mojego poproszę i kupi mi xylometazolin, skoro pytałaś ginka to ok, dzięki za radę:-)
dobrej nocki:tak:

izabelka nie krępuj się , nie wtrącasz się:-):-):-), a ta maść to na receptę? masz rację nie zawsze człowiek wszystko przewidzi, z moją kumpelką było podobnie, brała leki we wczesnej ciąży i dzidźka też zdrowa. Mam jednak świadomość że mogło się udać ( i ogromną nadzieję:-)) więc nie chcę ryzykować.

hej dziewczynki :-)
u mnie zdrowko lepiej- chyba dzieki wam -:-)kochane jestescie ze tak sie martwicie, mam nadzieje ze juz te nerki mi nie beda przeszkadzac , czy cokolwiek to bylo, a jesli bol powroci ide do specjalisty
asilac- tez myslalam o kamienach, napisz mi jak mozesz jakie badanie wykrylo te kamienie u twojego meza??
puchatka- dziekuje za zyczenia zdrowka :-)a co do testowanka to powtarza mi sie sytuacja z przed miesiaca , czyli brak @ i 2 kresek tez brak , wiec znowu natura robi mnie w balona po raz drugi :wściekła/y:

okres spoznia mi sie juz 3 dzien a w zeszlym cyklu 14 , cos mi sie chyba rozregulowalo-niestety teraz nie wiem jak to bedzie z liczeniem plodnych:eek:

ok uciekam kochane-niedlugo wakacje od szkoly jupiiiii -wygladam tych wakacji jak dziecko heheh
odpoczynek mi sie nalezy

buziaki wszystkim kobitkom

reklama
Witajcie moje drogie!!! :-)

wagnies, tylko nie zdradzaj swoich podejrzeń ;-):-D I jak po wczorajszym dniu? Kupiłaś coś sobie? Widzę, ze nie tylko ja nie lubię zakupów :-)

mufka, jak dzisiaj się czujesz? Spałaś trochę? Ja też bym nie ryzykowała, chociaż kiedy byłam w ciąży z nati i o tym nie wiedziałam, pracowałam po 12 godzin, dźwigałam stoły, stołki, a nawet brałam tramal. Kiedy dowiedziałam się, ze będę mieć dziecko strasznie się wystraszyłam, ale na szczęście wszystko było dobrze. Teraz jak muszę wziąść jakieś leki i nie jestem pewna czy się udało czy nie, też ich nie biorę :-) Chyba trochę zamotałam :-D
Jeśli chodzi o czosnek, to tak go właśnie przemycam córci :-) Inaczej by nie zjadła :-D

Ataata, jak samopoczucie? Nadal jesteś u rodziców?

Izabelka, cześć :-)

NieSamowita, to prosze o fotkę z nowymi włosami :-);-)

Gosia, w sprawie badań napiszę później, bo nie wiem. Spytam męża jak wróci z pracy. Dobrze, ze już czujesz się lepiej. Wiesz, mi zawsze @ się zmienia gdy jestem chora, biorę jakieś leki itp. Strasznie mnie to wkurza :wściekła/y:
Długo masz jeszcze tej szkoły?

A gdzie reszta dziewczyn się podziała? Jakoś ostatnio tu pustawo.
U nas dzisiaj wiatr. Pewnie przyjdzie burza. W nocy był spokój.
Wczoraj był upał, duchota.
Natalka spędziła właściwie cały dzień na powietrzu i szalała :-) Dzisiaj pewnie też wyjdziemy tylko musimy zjeść śniadnie, bo jakoś do tej pory ani Jej ani mi się nie chciało, a to już prawie południe :-)
W takim razie zmykam.
Miłego dnia!!!

Do góry