reklama
Puchatka
Majowe mamy'08
dobrze że jestem sama w biurze bo siedzę i ryczę powiedzcie mi jak można coś takiegostrasznie smutne:-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-(
Dziewczyny, mam pytanie. Wlasnie dostalam wyniki badan na toksoplazmoze ten wynik jest 0,202 IU/ml czyli ujemny
ujemny: <1,0 IU/ml
nieokreślony: 1,0 - 30,0 IU/ml
dodatni: >30,0 IU/ml
i co dalej. Bo z tego co wiem to powinien byc dodatni. Powinnam jakies przeciwciala dostac czy jak? Moj lekarz w medicoverez mam pierwszy wolny termin dopiero w polowie czerwca, wiec dlugo musze czekac. Moze Wy cos na ten temat wiecie. Jest to dla mnie wazne bo mam w domu 3 koty...
A badanie na cytomegalie 105,5 a norma to <= 15.
ujemny: <1,0 IU/ml
nieokreślony: 1,0 - 30,0 IU/ml
dodatni: >30,0 IU/ml
i co dalej. Bo z tego co wiem to powinien byc dodatni. Powinnam jakies przeciwciala dostac czy jak? Moj lekarz w medicoverez mam pierwszy wolny termin dopiero w polowie czerwca, wiec dlugo musze czekac. Moze Wy cos na ten temat wiecie. Jest to dla mnie wazne bo mam w domu 3 koty...
A badanie na cytomegalie 105,5 a norma to <= 15.
Ataata
Grudniowa Mama '07
Czytalam. ze prawidl wynik jest dodatki, bo to oznacza, ze mam przeciwciala i w razie azrazenia moj organizm bedzie umial sobie z tym poradzic. A jak przeciwcial nie ma to w razie choroby w ciazy moge miec prohblemy.
Ataata
Grudniowa Mama '07
Fifi ale przeciwciała masz dopiero wtedy jak przeszłaś toxoplazmoze... Jesli jej jeszcze nie przechodziłaś to niema mozliwości żebys miała przeciwciała w organiźmie... Także poprostu nie miałas nigdy toxoplazmozy i jak zajdziesz w ciąze musisz troszke bardziej uważać na tą chorobe, bo jak ją złapiesz to może być niewesoło...
Ataata dzieki;-). Fakt doczytalam reszte artykulu i jest tak jak mowisz. No to kamien spadl mi z serca. Mam w domu trzy koty, a to one glownie przenosza te chorobe.....
. A wiesz cos o cytomegalii? Bo na tej stronce, ktra mi podalas nie ma info o tym.( anty-CMV-IgG)

reklama
Ataata
Grudniowa Mama '07
fifi nie mam pojęcia nic, a nic na temat cytomegali
pogrzeb w necie, napewno coś znajdziesz
A co do kotów, to masz poprostu zdrowe kociaki, ale jak zajdziesz w ciąże to uważaj, bo w każdej chwili możesz to toxo złapać...
- Ujemny wynik badania oznacza, że kobieta nie przebyła inwazji.
- Wysoko dodatni wynik badania wskazuje na pierwsze zarażenie
- Słabo dodatni wynik badania oznacza, ze znacznym prawdopodobieństwem, że inwazja nastąpiła dawno temu. Kobieta jest więc bezpieczna i nie powinna się obawiać ponownego zarażenia.

A co do kotów, to masz poprostu zdrowe kociaki, ale jak zajdziesz w ciąże to uważaj, bo w każdej chwili możesz to toxo złapać...
- Ujemny wynik badania oznacza, że kobieta nie przebyła inwazji.
- Wysoko dodatni wynik badania wskazuje na pierwsze zarażenie
- Słabo dodatni wynik badania oznacza, ze znacznym prawdopodobieństwem, że inwazja nastąpiła dawno temu. Kobieta jest więc bezpieczna i nie powinna się obawiać ponownego zarażenia.