• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

ABC-pierwsze soczki,zupki obiadki...

Dlatego porozmaiam teraz z lakrzem zobaczymy co powie i moze moje samopoczucie bedzie lepsze I Oliwka bedzie szczesliwsza jak zobaczy jaka mamusia jest hapyy;-)

reklama
dzięki dziewczyny,
Aguś Elizabeth ma racje powinnaś zrobić szybciutko badania, mleko matki jest ważne ale jeżeli się nie da to jak juz ktos tu napisał mleko podane z butli z miłością jest tak samo ważne, w końcu chcemy dla naszych pociech jak najlepiej a jak Ty bedziesz chora to swoim maleństwem nie będziesz mogła się zając,

Agus - dziewczyny maja racje - ty tez musisz sie dobrze czuc!!! juz i tak dlugo karmisz Oliwke.

ja mialam zaczac z nowymi pokarmami w tym tygodniu, ale za wzgledu na chorobe Ninki musimy to przelozyc. ale tez bede zaczynac od marchewki :tak:

Wiecie co dziewczyny, ja też się naczytałam wszędzie żeby zacząć od jednej łyżeczki podawanie pokarmów innych niż mleko... ale jak rozmawiałam z pediatrą Mariki to przekonała mnie żeby dac jej od razu ok 1/3 słoiczka (to raptem wychodzą 4 łyżeczki) bo powiedziała że po jednej to nawet nie będę w stanie ocenić ani czy jej smakuje, czy szkodzi , czy jest uczulenie... zaufałam lekarzowi i jest jak na razie ok! zwiększyłam juz nawet jak pisałam do 3/4 słoiczka bo małej tak smakuje ;-)

Dokładnie tak jak Ines wprowadzałam pokarmy podając najpierw po 4 łyżeczki, a później stopniowo zwiększałam ilość:-) Teraz Mati zjada w ciągu dnia pół słoiczka zupki, i pół słoiczka przecierku:-) Mateuszek z chęcią by wsunął więcej ale uważam że jak narazie tyle mu wystarczy - ogółem wychodzi jeden słoiczek:tak: tyle że mam problem z wpasowaniem jedzonka pomiędzy mleczko boję się go przekarmić :zawstydzona/y: Ile mleczka wypijają wasze smyki:confused:

Kurcze dziewczeta to ja glodze to moje biedne dziecko :szok: ... tzn. moze nie glodze ale odbieram mu to co uwielbia ... mleczka wypija 5 butli dziennie ... i jak narazie dostaje po 5 lyzeczek przecieru jablkowego ... zjadl juz 4 lyzeczki przecieru jablkowo-marchewkowego .. a dzisiaj dostal 2 lyzeczki zupki-kremu marchewkowej z ryzem ... hmmm ... myslicie ze moge dac mu wiecej :eek: ... to chyba dla mnie jest za trudne to wprowadzanie pokarmow :laugh2:

Powiedzcie mi w ciagu ilu dni stalo sie tak, ze Wasze maluchy jedza juz prawie caly sloiczek rarytasiku ??

A co do kaszek i kleikow ... z jakich butelek dajecie te kaszki i kleiki ... bo ja mecze sie ta lyzeczka , bo nie wiem czy przejdzie przez dziurki :laugh2:

Jejciu ale mam chore problemy :-):tak:;-):-D

MoniQa - ja daję już przecierki Mateuszkowi od 2 tygodni , zupki od 1,5 tg myślę ze spokojnie możesz mu dać już troszeczkę więcej :tak:szczególnie jak ci dobrze toleruje i lubi :-)
Monia planuję dawać mu kaszkę łyżeczką

JA mam za to problem z mlekiem nie wiem czy mu nie daję za mało lub za dużo:confused: ( boję się go przekarmić), Mati je w ciągu dnia 3x150 ml , 1x 80ml, 1x 180ml ( na noc) do tego dochodzi pół słoika przecierku i pół słoika zupki + herbatka około 50ml.

No to trochę mi rozjaśniłyście i wydaje mi się, że Ineskowy lekarz ma rację, no bo niby co to jest jedna łyzeczka - jutro ide na zakupy i zaczynamy od 4 łyżeczek

Moniqa no ja też bym w życiu nie przypuszczala, że taka to będzie dla mnie zagwozdka :-D

reklama
Z tego co mowila mi pediatra i to co czytalam to maluch w tym wieku powienien teraz zjadac 4 x 180 ml mleczka a 5 posilek zastapic zupka lub deserkiem i soczkiem ...

Dawidek zjada mleczka 5 razy dziennie z czego 3 razy to 130 ml, 1raz 150 ml i 1 raz na noc 170 ml + deserek lub zupka w ciagu dnia ... ale jak wprowadze caly sloiczek zupki to bede starac sie dawac Dawidkowi wlasnie 4 razy mleczko :happy:

A co ile dni wprowadzacie nowy produkt?:confused:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry