monika3
Mama Amelki i Filipka
Katuś...moje dziecko używa swoich sztućców do po 1) trzymania w rączce :-), po 2) do mieszania w kubeczku :-)...ale nigdy do jedzenia
...no chyba że mama nabije na widelec jakiś smakołyk to Amelka umie sobie włożyc widelczyk do buźki i zjeść ten smakołyk 

A jak robię jej malutkie kanapeczki i kładę na talerzyk to bierze je w rączki i ciach do buzi
I szczerze mówiąc wcale sie nie martwię tym bo myślę że nadejdzie czas gdy dziecko będzie chciało samo jeść łyżeczką i widelcem
...no chyba że mama nabije na widelec jakiś smakołyk to Amelka umie sobie włożyc widelczyk do buźki i zjeść ten smakołyk 

A jak robię jej malutkie kanapeczki i kładę na talerzyk to bierze je w rączki i ciach do buzi

I szczerze mówiąc wcale sie nie martwię tym bo myślę że nadejdzie czas gdy dziecko będzie chciało samo jeść łyżeczką i widelcem

.
.
. Jeszcze jakieś inne posiłki jak cię mogę, ale mleka nie chce wogóle
...ja wiem że dziecko musi pić mleczko ale możesz dawać Kubie jakieś danonki, serki, jogurciki....a za jakiś czas spróbować podać mleko...albo to choroba albo przejadło się dziecku mleko