Katka
Użyszkodnik ;)
Moja Hania tez jest smakoszem,zupelnie odwrotnie niz Zuzinek (ktorej smakowalo jedynie:szpinak i jajko)i dopiero jak zaczynalam ja odstawiac zaczela tak jesc,ze nie nadazalam szykowac.Byl z niej typowy cycolub.
A dzisiaj z Hania,jak zawsze zjadla przed poludniem deserek <dzis marchewka + jablko>,a na obiad zupke jarzynowa gerbera w kolorze zoltym,z maselkiem - - ale jej ona podchodzi.Ale wieczorem,wola ze jest glodna,daje jej cyca (bo na razie 2 razy dziennie jej serwuje stale pokarmy)a ta nie chce,wiec podgrzalam jej deserek i wciagnela ponad polowe sloiczka.Bede musiala pomyslec o jakiejs kaszce dla niej.A chcialam to wprowadzac dopiero po 6 m-cu.Powiedzcie mi dziewczyny - tu pytanko do karmiacych piersia - Wy podajecie kaszki na swoim mleku czy podajecie te na modyfikowanym?Bo sie zastanawiam,czy sciagac mleko specjalnie czy nie?Dla Zuzi siagalam...
A dzisiaj z Hania,jak zawsze zjadla przed poludniem deserek <dzis marchewka + jablko>,a na obiad zupke jarzynowa gerbera w kolorze zoltym,z maselkiem - - ale jej ona podchodzi.Ale wieczorem,wola ze jest glodna,daje jej cyca (bo na razie 2 razy dziennie jej serwuje stale pokarmy)a ta nie chce,wiec podgrzalam jej deserek i wciagnela ponad polowe sloiczka.Bede musiala pomyslec o jakiejs kaszce dla niej.A chcialam to wprowadzac dopiero po 6 m-cu.Powiedzcie mi dziewczyny - tu pytanko do karmiacych piersia - Wy podajecie kaszki na swoim mleku czy podajecie te na modyfikowanym?Bo sie zastanawiam,czy sciagac mleko specjalnie czy nie?Dla Zuzi siagalam...
zresztą jak wszystko ;-) Tą kaszkę przygotowuje się na wodzie... Ja podaję teraz Mariczce ok 12 troszkę kaszki i dokarmiam piersią i ok 15 3/4 słoiczka warzywek i dokarmiam piersią jeśli chce... Aha i daję jej do picia 100 ml herbatki na dobe bo kupki jej się bardzo zagęściły od tych słoiczków. Poza tym reszta karmień to karmienia piersią. Troszkę się jeszcze wtym wszystkim gubię
Tak w ogóle to mam pytanie czy taki słoiczek z warzywami czy zupka to jeden pełnowartościowy i pełnokaloryczny posiłek dla dzidzi? Czy to starcza? Moja mała czasem chce sobie dossać jeszcze cycka a czasem już nie... no i własnie nie wiem jak robić czy dawać jej po słoiczku czy nie
po tym jedzonku jest dalej głodny i zazwyczaj krzyczy o jeszcze, daje mu wtedy cycusia (tymi jedzonkami to chyba tylko sobie żołądek podrażnia)