reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Ach śpij kochanie ....

Ja zaobserwowałam u Klaudii że jej zachowanie nocne jest związane z mleczkiem jakie pije. Mojego pije już bardzo mało (tak naprawdę tylko w nocy bo w dzień nie chce patrzeć na pierś). Kiedy piłą Nan 1 spala 8 godzin bez przerwy potem karmienie i jeszcze gdzieś do 8 spalyśmy. Jak zmieniłam jej na Nan 2 to noc stała się koszmarem. Spała spokojhnie do 0:00 a potem pobudka co chwila (z 15 razy c najmniej - wyobrażacie sobie jak się czułam, nie wyspana i ciągle zła), gdy pojawiły się krostki na buzi przeszłyśmy z powrotem na Nan 1 i już od pierwszego dnia podania śpi jak wcześniej 8 godz, karmienie i jeszcze drzemka. Do ilu miesięcy można podawać mleko początkowe? Na opakowaniu 2 jest napisane od 4 miesiąca ale Klaudii lrepiej przynajmniej narazie pasuje 1 bo i na buźce wyraźna poprawa.

reklama
Dori nie mam pojęcia ??? ale jak są takie akcje po 2, to chyba zmień mleczko. Moja córcia pije Bebiko-wolała niż Nan. Poza tym Nan jest podobno bardziej słodki i to gorzej, bo dzieci raz że się szybko przyzwyczajają (i uzależniają !!!) do większej ilości glukozy, a dwa wszystko potem chcą słodsze-gorzej dla ząbków :)

Dori ale chyba na opakwaniu 1 są dawki nawet do 8 miesiąca ? A może spróbuj z Bebilon 2 HA - Oliwka po tym ładnie śpi i jest najedzona a też było ciężko po NAN 2 HA - była szybko głodna i budziła sie w nocy

Ja slyszalam, ze mleko 1 mozna podawac nawet do romu, ale jesi wprowadza sie inne pokarmy, to nalezy przejsc na 2. U nas tez problem z Bebilonem 2 - zaraz po karmieniu jest kupka, albo nawet dwie i mala robi sie marudna. Nie wiem czy mam jej na sile wpychac to mleko czy dac sobie spokoj? Nasz lekarz powiedzial, ze najpierw powinnam przejsc na mleko 2 a potem zaczac podawac zupki. A teraz jest na urlopie i nie moge sie z nim skonsultowac :(

A ja coś na temat ;)
Pochwalę się, bo dumna jestam z tego bardzo :) Otóz po kapieli i karmieniu odkładam Natalkę do łóżeczka, a ona gada sobie przez około 15 minut, a potem zasypia :D Nie musze do niej wcale podchodzić. A dziś to juz w ogóle pobiła samą siebie, bo zasnęła bez kciuka, HUUURRRAAA!!!

margarett - gratulacje dla Natalki - wiem cos o tynm samoodzielnym usypianiu - mam tak od jakiegos czasu i jest extra ;D

Dobry wieczór mamusiom :)
ja też tak mam po kąpieli i z jednym i z drugim dzieciaczkiem, ale ostatnio coś Oliwiciu zmyśla po kąpieli i za bardzo nie chce jeść...nie wiem co robić bo gdy najadał się po kąpieli spał ładnie do 5.30 ciekawe co będę miała tej nocy! może po prostu najada się w dzień i potem już tak nie potrzebuje? mam pytanie jak zaczynacie podawać zupki? tzn ile i o jakiej porze i dajecie jeszcze wtedy mleczko?

reklama
Justynko możliwe jest że Oliwciu się najada w dzień i nie potrzebuje dużej ilości pokarmu na sen.
Moja Dominisia jednego razu wypiła tylko 120ml mleczka i spała do 7:30 a zasneła o 20:30.Tylko że ja jej jeszcze podałam przez sen jedzonko.Tak o pierwszej w nocy.

Do góry