reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

akcesoria,czyli co potrzebne,a co mozna uznac za zbędne

Przyznać się teraz dziewczyny, które z Waszych zakupów okazało się zbędne :-D :-D

Mi się nie przydał podkład pod prześcieradło żeby w razie czego materaca nie pobrudzić. Z moskitiery do łóżeczka też praktycznie nie korzystałam. Niestety przesadziłam też trochę z ciuszkami :-) przez te upały bąbel paru nawet nie założył.

ja w ogóle nie korzystałam z przewijaka, z moskitiery tez, bo jak przenieśliśmy ja z kołyski do łóżeczka to już ja zdjęliśmy, nie korzystałam tez z takich kosmetyków jak bepanthen, Sudocrem, ciuszków oczywiście tez za dużo miałam:-D

reklama
:-D:-D:-DSporo ubranek przede wszystkim!!!!!!!!!:-D:-D:-D:-D
Nie zakładałam jeszcze baldachimu do łóżeczka.....a tak poza tym używałam wszystkiego częściej lub rzadziej....Acha i rożki używałam tylko i wyłącznie jak mała kładłam na łózko... to wtedy kładłam ją na rozłożony rożek....A tak nigdy w nim nie lezała....Pamiętacie jakie lato było!!!!

Oj gorąco było :-) Ciekawa jestem jaka będzie zima. Podobno jeśli jest prawdziwe lato to i będzie prawdziwa zima, czyli w tym roku bardzo mroźna.

My rożka użyliśmy dosłownie 2 razy :) A reszta póki co się chyba przydała/przydaje.
gosiagro - a na czym przewijasz Maje? :) Bo u nas przewijak na porządku dziennym na łóżeczku.

gosiagro - a na czym przewijasz Maje? :) Bo u nas przewijak na porządku dziennym na łóżeczku.

na naszym łóżku, tak się już przyzwyczaiłam, bo wcześniej byka w kołysce u nas w pokoju i nie chciało mi się latać do drugiego pokoju gdzie było łóżeczko i przewijak, tylko po to żeby ją przewinąć, bo tak to cały czas była w naszym pokoju, zresztą dalej tak jest tylko jak śpi to zanoszę ja do jej pokoju

U nas też ubranek było za dużo.. Niektórych Pola nie założyła nawet raz.. :/ A z rzeczy, które okazały się zbędne to:
rożek - użyłam go tylko w szpitalu,
i jak na razie - podgrzewacz, mała jest cały czas na cycu, pije oprócz tego tylko herbatkę i jak ją chcemy podgrzać to wkładam na momencik do miseczki z wrzątkiem i w 3 sekundy jest gotowa do picia.. Może jak zaczniemy słoiczki wcinać to się przyda? ...

ja po doświadczeniach z córcią tym razem chyba nie przesadziłam z niczym
moze jedynie trochę ciuszków ale tych najmniejszych roz. 56 i cieplejszych np. welurkowych
Tomuś urodził się duży a że były wtedy upały kilka założył dosłownie raz czy dwa i były za małe
dobrze że nie robiłam ogromnego zapasu pampersów w roz. 1 i 2 ( każdego zużyliśmy po 2 opakowania ) bo też szybko przeszliśmy na 3:tak:
nie kupowałam ani laktatora ani podgrzewacza i póki co nie były potrzebne, cyc jest wystarczajacy:-)
reszta ok

eagle - u mnie podobnie ze wszystkim trafiłam idealnie - nie ma to jak doświadczenie po pierwszym dziecku:-) u mnie tylko niewypał z ubrankami na 56 - ale kto mógł toprzewidzieć:-)na szczęście nie mialam ich dużo a te co miałam to dostałam.

u nas nietrafine były rożki- mały ani razu nie był zawinięty, używałam jako podkład jak na kanapie go kładłam, ale i tak jeden rożek nie odpakowany leży, dam komuś na prezent no i ciuszków- za dużo, niektóre za małe, inne ani razu nie ubrane

reklama
ja tez niektorych ubranek nigdy nie zalozylam,
do tego rozek sluzy teraz jako mata do lezenia, podgrzewacz stoi w szafce mimo ze karmie mm, ale bardziej termos mi sie sprawdza do wody niz podgrzewacz,
reszta potrzebna i wykorzystywana wiec zle nie obmyslilam wyprawki
aha, jeszcze oslonki na szczebelki nie wyciagnelam z szafy ale to pewnie niedlugo sie zmieni bo Jas juz coraz bardziej ruchliwy

Do góry