reklama

Akcja -LAKTACJA !!!!!!!!!!!

Majako właśnie Ci chciałam zasugerować kwasy omega3, ale skoro tran będziesz łykac to spoko. Tylko, że efekty widać dopiero po 3 tygodniach stosowania. Więc broń boże nie zaprzestawaj łykać tranu, chyba że masz olej lniany - on jest najłatwiej przyswajalny i ma dużo tych kwasów :tak:

Rudson ja bym wskoczyła pod prysznic i wymasowała cycuszki pod ciepłym strumieniem wody. Tak więc masować i rozgrzewać! :tak:

reklama
Dziewczyny podczas karmienia witaminy trzeba łykać jak podczas ciąży, bo bobas wszystko wysysa. Ja dodatkowo łykałam wapno - chociaż mi lekarka kazała tylko dietę bogatą w nabiał zastosować, ale jakoś nie miałam ochoty na mleczko i przetwory, więc sobie te wapno łykałam.

Jeśli chodzi o wypadanie włosów to normalne ze względu na zmiany hormonalne jakie zachodzą. Gdzieś czytałam, że podczas ciąży włosy "zapominają" o wypadaniu" a po porodzie nadrabiają to i dlatego wydaje się nam, że wychodzą garściami.

Kobitki zastanawiam sie czy moge zaczac odciagac troche pokarmu (czy jest moze jeszcze za wczesnie???)...moje cycuchy produkuja chyba dla 3-jaczkow a moj maly w jednym karmieniu je tylko jedna..a kazali druga podawac...ale on zasypia i drugiej nie chce...zanim dojdzie do oproznienia tej ktora wlasnie skonczyl minie jakies 5 h a ja wyje z bolu....no i mysle o rozpoczeciu odciagania troszke do zamrazalki na pozniej jak zaczniemy troszke buteleczke wprowadzac...ale polozna mowila zeby wstrzymac sie kolo 3 tyg bo im wiecej bede stymulowac tym wiecej bede produkowac:confused:

Ja tam odciagam jak boli, moja mala tez je tylko z jednej piersi i zasypia :tak: Je jakies 30 minut ze stymulacja w policzek :-) bo inaczej to by zasnela juz po 5 minutach i tak by tylko sobie wisiala :-)

ja tez musiałam odciągać bo myślałam ze mi piersi eksplodują, ale już po ok 2 tygodniach od porodu wszystko sie unormowało, zatem cierpliwości Renifer...
A co do pierś vs butla też sie tego obawiałam ale okazało sie że mały chętnie przysysa sie do piersi i na butlę też nie narzeka (w weekend miałam zjazd i okazało sie że nie byłam mojemu malenstwu potrzebna bo był tata z butlami pelnymi mojego mleka - nie powiem zabolało, ale z drugiej strony daje mi możliwość wyjścia z domu bez zamartwiania się ze mały bedzie głodował)

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry