• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Akcja -LAKTACJA !!!!!!!!!!!

Kaczusiu ja mam te silikonowe nakladki
Babies "R" Us - Medela Contact Nipple Shield 20mm Extra Small
mnie doradzil to konsultant laktacyjny ( na lkasach karmienia piersia) ze wzgledu na moj ksztalt brodawek (raczej wola byc do srodka niz na zewnatrz:-D)...ale lepiej z zakupaem poczekac po porodzie, bo moze wcale nie beda potrzebne...poza tym wskazane jest uzywanie ich tylko kilka tyg (bo dziecko sie uzaleznia)....a potem radza odstawiac.

A co do laktatora wypozyczonego - to one sa specjalnie tak skonstruowane ze sa sterylne...sa inne niz te co w sklepach mozna kupic, wiec sa w 100% bezpieczne.

Ja zakupilam swoj ...taki troche tanszy elektryczny....ale w konsultant laktacyjny nie miala zbyt dobrych opini na jego temat...oczywiscie ona polecala najdrozsza MEDELE!!!!:sorry:....tu kosztuje 250$ a w polsce widzialam na stronie internetowej za 1400zl!!!!!!!!!!!!!! Pogielo ich chyba!!!!!!!!!

Moj laktator wyglada tak
Evenflo Comfort Select Dual Electric Breast Pump - Wal-Mart

reklama
Kaczusia - te osłonki są dobre nie tylko do kształtowania brodawek, kiedy są wklęsłe ale też gdy dziecko pogryzie brodawkę. Niektóre kobiety to stosują - moje koleżanki np. Ja osobiście nie używałam więc nie mogę nic na ich temat powiedzieć ale zawsze możesz mieć na wszelki wypadek.
Co do laktatora to u mnie był konieczny do pobudzania laktacji - miałam za mało pokarmu - a potem przydał się w pracy jako odciągacz pokarmu. Tylko jeśli już zdecydujesz się kupić to lepiej wydać trochę więcej na lepszy.
A to ty chyba masz mieć cesarkę? Więc może by Ci się przydał już na początku.

Ekstasia no wlasnie do 27 juz niewiele zostalo a ja wolalabym byc przygotowana :-) chce byc pewna, ze bede mogla karmic maluszka sama :happy: skoro do porodu bede potrzebowala pomocy :tak:

Tu raczej na nikogo nie moge liczyc, moja mama z Polski niewiele moze mi doradzic bo jak ona karmila to takich bajerow nie bylo.

Dziekuje Wam Bardzo Bardzo.

ja słyszałam że wklęsłe brodawki też się "stawiają" i nie trzeba żadnych nakładek,że to kolejne wyłudzenie kasy!a że do laktatorów do wypożyczenia trzeba i tak dokupić dość drogie nakładki,więc moze lepiej się opłaca mieć własny! u mnie nie ma problemu,jak będę potrzebować jednego albo drugiego to kupię,na razie uważam że nie ma sensu wydawać tyle kasy!

No w sumie jak sa takie problemy ze nawet laktatora od reki kupic nie mozna tylko trzeba czekac to rzeczywiscie dla swietego spokoju moze lepiej zalatwic to teraz...

W takich chwilach warto miec laktator.
Norge a jak sobie radzicie z przystawianiem do piersi? Mały umie odpowiednio złapac? A Jak to znoszą Twoje sutki?

Mam laktator ...."avent isis" ale położna poradziła ,żebym na razie z niego nie korzystała ....,że maluch sam zciągnie pokarm i tak też się stało .....
Żeby sobie ulżyć zrobiłam masaż pod prysznicem ...ulżyło ....a rano byłam w szoku ,że mały w nocy wszystko wytrąbił :szok::-D.
W ciągu dnia mamy Jaśka z głowy ....budzi się co trzy godziny na zmianę pieluszki i mleczko ....gorzej w nocy ....żarłok domaga się jedzonka co godzinę :tak:.

Od początku mały nie miał problemu ze złapaniem piersi ....a moje sutki (wg.babcinych sposobów)smaruję własnym pokarmem i na razie nic się nie dzieje;-) ....

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry