reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Alergia i problemy z nią związane

Nice strasznie mi przykro że u Przemka takie zaostrzenie wynikło, a dostał coś nowego do zjedzenia???
Powiem Ci że Oliwia jak ma zaostrzenie, to też wysypkę ma na powiekach i podpuchnięte oczy a jak katar się jej zaczyna to momentalnie ropieją jej oczy. Dobrze, że Alicji nie sypie :-)

Ostatnia edycja:
reklama
KANIA - a Oliwia miała te testy tylko na alergeny pokarmowe, czy na wziewne też? Bo jak jej puchnie pod oczami i ma wysypkę na powiekach to jest charakterystyczne dla alergii wziewnych. No i piszesz, że jeszcze katar ma. Wiesz co jeśli ona ma na pyłki uczulenie to lipa i nie bardzo jest co z tym zrobić. Przemek właśnie ma na pyłki, tylko jeszcze nie wiem na jakie, bo testy bedzie mieć dopiero we wrześniu. Bo trzeba wtedy odstawić 2 tygodnie wcześniej leki, a teraz jak wszystko pyli to my nie możemy tego zrobić.

wiecie co, jestem przerażona... Alicja wczoraj obudziła się cała zsypana. Buzię ma cała w takich drobnych krostkach, brzuch, plecy, tył głowy, ramiona i cipulencję :-:)-:)-( a najgorsze jest to, że nie mam zielonego pojęcia co mogło spowodować taką wysypkę.
Dzień wcześniej mąż był z nią u teściowej i pozwolił dać Alicji mizerię do obiadu ale czy ogórki mogły ją aż tak uczulić? Czy to może potówki przez ten upał jej się porobiły. No ale znowu chodzi golusieńka, więc nie ma jak się zapocić :crazy::-(

Makuc moja ma to samo, cała wysypna.
A zwłaszcza w okolicach pieluchy, stopy, ręce, brzuch, szyja....wygląda to na potówki.
Nice Oliwia miała wcześniej testy na trawy, kurze, sierści itd... nic nie wyszło.

KANIA o kurcze... najgorsze jest to, że to musi dziecko bardzo swędzieć, bo Alicja ciągle się drapie i jest bardzo marudna :-( a ja nawet nie wiem jak jej ulżyć. Można ja w krochmalu wykąpać?

Makuc szczerze to nawet nie wiem jak pomóc, bo jeśli to potówki to nigdy z nimi nic nie robiłam.
Drapie się bardzo??? Oliwię to drażni jak jest spocona, w domu też gania w samych majtkach, bo taki upał że nie idzie wysiedzieć. Powiem, Ci że zauważyłam to u niej rano dwa dni temu, wieczorem jak wróciła z piaskownicy wszędzie piasek miała. A rano już była wysypana.

drapie się i to bardzo. Szczególnie głowa ją swędzi :sad: ja Alicji nawet majtek nie zakładam jak w domu jesteśmy. kurcze, oszaleję zaraz tak mi jej szkoda.
P.S. a u Oliwii może jakieś uczulenie na coś co było w piasku się pojawiło? Alicja po piaskownicy ma zawsze krostki wokół ust, więc staram się pomijać na placu zabaw właśnie to miejsce, co by ciągle zsypana nie chodziła.

Makuc a może wapno jej podaj? Głowę też ma zesypaną? U mojej nie zauważyłam we włosach ale też się często drapie,.bo jej się bardzo poci głowa.

reklama
Do góry