Hej Dziewczyny Poznanianki;-)
dawno mnie tu nie było, widzę, ze macie wątek o alergii-super-na bank skorzystam. więc u nas jakby wszystkie zmiany ustąpiły-gotuję małemu normalne obiadki--- oczywiscie, jak tylko normalne z jego alergią mogą one być.
Pinka bodajze ty odradzałas ryz przy skazie białkowej, u nas przechodzi bez echa i bardzo się z tego cieszę, bo to wlasciwie ostatnio jego ulubiony obiadek(ryz z warzywami i jagnięcinką, no czasami z indykiem). jedyny problem jest w tym, ze mały odmawia Nutramigenu, zresztą nigdy nie pil go w czystej postaci, zawsze przemycalam mu je w kaszkach, ale ostatnio kategorycznie go odmawia. przerzucilismy sie więc na mleko kozie, wiem, ze to dosc ryzykowne i wlasciwie przez wiekszosc lekarzy odradzane, ale pije je juz 2 tygodnie(mieszam je troszkę z Nutramigenem) i jak na razie jest ok. no bo co nam pozostało???lepsze takie mleko niz zadne, skoro nic innego oprocz Nutramigenu nie moze pic. pocieszam się tylko faktem, ze chętnie wcina mięsko, warzywka i owoce-więc nie obawiam się az tak o brak odpowiedniej ilosci wlasciwego mleka w diecie.ah te dzieci.....
W Polsce odwiedzilismy dobrego pediatrę ktora stwierdzila, ze skora jest w porządku i nie ma sensu biegac z malym po alergologach itd. wiec sobie odpuscilismy i odpukac faktycznie jest juz super, kupka w normie, skora gładziutka, apetyt dopisuje(choc kilka dni bylo kiepsko, pewnie ze wzgledu na ząbki), choc nie osmielę się jeszcze na probę z mlekiem, liczymy, ze przejdzie nam wszystko do 2-3 roku zycia i bedziemy bezpiecznie wcinac wszystko ;-)
Mam takie pytanie odnośnie drożdzycy, widzę, ze Kuba ma biały nalot na języku( nie mowie tu o plesniawkach) co dokladnie za syrop dostalyscie na to paskudztwo? czy pomoglo? slyszałam gdzies o Citrosepcie, ale z tego co wiem nie podaje się go dzieciom, a jesli juz to w baaaaardzo duzym rozienczeniu, tylko, ze jest to wyciąg z pestek grejpfruta i nie kazdy przy alergii moze