DarkAsterR
Fanka BB :)
Żegnam
Pa, skarbie.
Obejrzyj wideo poniżej, aby zobaczyć, jak zainstalować naszą stronę internetową jako aplikację internetową na ekranie domowym.
Notka: Funkcja ta może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach.
Żegnam
Tak z czystej ciekawości czemu bałaś się piwa 0%? Przecież tam nie ma alkoholu.Moja teściowa była najlepsza jak się napijesz lampkę wina to nic ci nie będzie, jej gadanie było jak by skończyła medycynę i była lekarzem i wiedziała lepiej jakoś nie słyszałam żeby swoje córki namawiała, Mi nie zaszkodzi ale dziecku tak, i nie piłam, nawet nie piłam 0% bo jakoś bałam się nie przekonana byłam nawet do tego, jestem w ciąży obecnie trzeciej i położna mówiła gdybym miała problem z wysikaniem pół szklanki 0% nie zaszkodzi naprawdę a może pomoc bo jest to moczopędne, napiłam się ale jakoś nie pomogło musiałam większość ilość wody się napić bo początkiem ciąży miał problem z pęcherz, widziałam pijana w ciąży i kręciłam glowa masakra, biedne dziecko
Dopiero później doczytałamNo przecież uzytkowniczka już rzuciła dupa i sobie poszła…![]()
Karmię córkę już 2 lata i 2 miesiące. Od niedawna przesypia noce i zdarzyło mi się wypić piwo wieczorem.Ja uważam, że jeżeli jest się w ciąży, albo sie karmi, to nie pije się nawet jednego piwka i tyle. Natomiast każdy robi jak chce.
Wiesz dwulatkowi podasz coś innego do jedzenia, mój syn ma 4 miesiące i też przesypia noce, ale może być tak, że nagle się obudzi i wtedy ciężko kombinować.Karmię córkę już 2 lata i 2 miesiące. Od niedawna przesypia noce i zdarzyło mi się wypić piwo wieczorem.
W ciąży zero alkoholu.
To prawda, ale weź pod uwagę, że po lampce wina 125 ml czy małym piwie wymagana przerwa to 2,5h (dla kobiety o masie 60kg). Więc wystarczy położyć dziecko i jak jest duża ochota to odrobinę wypić. Oczywiście nie namawiam nikogo, w końcu alkohol nie jest niezbędny do życia. Chodzi mi jedynie o to, że przy dziecku mniejszym, które śpi całą noc nawet niespodziewana pobudka nie przekreśla możliwości wypicia. Wystarczy wypić zaraz po tym jak dziecko zaśnieWiesz dwulatkowi podasz coś innego do jedzenia, mój syn ma 4 miesiące i też przesypia noce, ale może być tak, że nagle się obudzi i wtedy ciężko kombinować.
Dwulatka bez piersi przeżyje w razie czego![]()
laktaceuta.pl
Właśnie to jest sedno - alkohol nie jest niezbędny i można z powodzeniem polecać rezygnację z alkoholu KAŻDEMU.To prawda, ale weź pod uwagę, że po lampce wina 125 ml czy małym piwie wymagana przerwa to 2,5h (dla kobiety o masie 60kg). Więc wystarczy położyć dziecko i jak jest duża ochota to odrobinę wypić. Oczywiście nie namawiam nikogo, w końcu alkohol nie jest niezbędny do życia. Chodzi mi jedynie o to, że przy dziecku mniejszym, które śpi całą noc nawet niespodziewana pobudka nie przekreśla możliwości wypicia. Wystarczy wypić zaraz po tym jak dziecko zaśnieewentualnie ściągnąć porcję i w razie konieczności podać z kubeczka, strzykawki czy nawet butelki
Tu fajny artykuł
![]()
Alkohol a karmienie piersią - Laktaceuta
Wokół picia alkoholu podczas karmienia piersią narosło wiele nieporozumień. Rozbieżności w opiniach i emocje, które wywołuje ten temat skłoniły mnie do analizy bezpieczeństwa stosowania alkoholu…laktaceuta.pl