Obejrzyj wideo poniżej, aby zobaczyć, jak zainstalować naszą stronę internetową jako aplikację internetową na ekranie domowym.
Notka: Funkcja ta może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach.
Malwi89, właśnie o Tobie myślałam jak się czujeszMirabelove, jak tam Twoja amniopunkcja? Mnie zatrzymali na jeden dzień w szpitalu. Ogólnie nic mi nie jest tylko powiedzieli, że najlepiej, żeby wykonać ją z samego rana, a u mnie papierologia bardzo długo trwała.![]()
Super, że szybko poszło. Badania samego się nie boję, tylko wynikuMalwi89, właśnie o Tobie myślałam jak się czujeszja wyszłam jakieś 30minut z gabinetu i zaraz zbieram się do domu. Naprawdę nie ma się czego bać - ja wzięłam paracetamol i xanax żeby się wyluzować ale ukłucie jak przy pobieraniu krwi, może ciut gorsze ale do przeżycia i trwa max 2min. Mi pobrali 16ml bo w razie czego zrobię jeszcze te mikromacierze
Teraz do domku i zamierzam leżeć przed tv do nocy
Współczuje szpitala, mam nadzieje ze jakoś Ci to zleci w miare szybko. Najważniejsze pytanie czy masz ze sobą netflix![]()
Mowili że w piątek raczej na pewno ale kto wie może uda się szybciej jutroSuper, że szybko poszło. Badania samego się nie boję, tylko wynikumówili coś kiedy możesz się ich spodziewać? Odpoczywaj
![]()
Kasiaa91, odważyłam się odebrać wynik dzisiaj i mam frakcje płodowa -12,5% więc chyba w normie.Lekarka nie wysłała Ci wyniku?
Mirabelove ja amnio miałam na NFZ, ale za Fisha już płaciłam. Później skontaktowałam się z infolinią z Sanco i mi pieniądze zwrócili za Fisha(900zl). Wszystko odbyło się mailowo, musiałam tylko wysłać zdjęcia wyniku Sanco i rachunek za Fisha. To możesz zrobić później, ale uważam że warto z tego skorzystać jeżeli jest refundacja.Kasiaa91, odważyłam się odebrać wynik dzisiaj i mam frakcje płodowa -12,5% więc chyba w normie.
sanco refunduje mi amniopunkcje ale żeby dostać zwrot pieniędzy musiałam odebrać wynik do rąk własnych![]()
To jeśli ja mam wyniki 1:90, skorygowany po usg na 1:451, skorygowany po krwi ( pappa i betahcg) na 1:1459 to decydować się na amino czy Np nifty da mi pewność bez ryzyka poronienia , że dziecko jest zdrowe? Mam 40 lat i bardzo się boje o trisomieTak naprawdę kazdy wynik skorygowany wyższy niż statystyczny powinien być wskazaniem do dalszej diagnostyki, obojętnie czy wynosi 1:1200 czy 1:200
Jeśli ryzyko statystyczne dla naszego wieku to np 1:1200 a nam badania pokazały 1:700 to znaczy, że mamy w tych badaniach nieprawidłowość.
Jesli statystyka mówi 1:100 a my mamy 1:500 to już jest bardzo dobry wynik - nic poza wiekiem nie wskazuje ryzyka ...
w tym przypadku zrób nifty-tylko zwykle pobranie krwi z Twojej żyły to jest-0 ryzyka wiec. Wyniki z -pappa masz spoko. Więc amnio to niepotrzebne ryzyko. Koszt nifty 2k ale potem spokój do konca ciąży bezcenny.To jeśli ja mam wyniki 1:90, skorygowany po usg na 1:451, skorygowany po krwi ( pappa i betahcg) na 1:1459 to decydować się na amino czy Np nifty da mi pewność bez ryzyka poronienia , że dziecko jest zdrowe? Mam 40 lat i bardzo się boje o trisomie
Masz świetne wyniki i nifty da Ci pewnośćTo jeśli ja mam wyniki 1:90, skorygowany po usg na 1:451, skorygowany po krwi ( pappa i betahcg) na 1:1459 to decydować się na amino czy Np nifty da mi pewność bez ryzyka poronienia , że dziecko jest zdrowe? Mam 40 lat i bardzo się boje o trisomie