Obejrzyj wideo poniżej, aby zobaczyć, jak zainstalować naszą stronę internetową jako aplikację internetową na ekranie domowym.
Notka: Funkcja ta może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach.
Wg mnie jest prawidłowe. Ja dziś miałam usg 21tc i tetno 150Dziewczyny, czy w 23tc tętno 150 jest prawidłowe? Ja u swojej gin na badaniach zawsze mam tętno dziecka 150.Tylko na echo serca w 20tc było 142. Myślę, czy nie za wysokie? Nie powinno być w okolicy 130-140?
Jestem po usg połówkowym. Na usg wszystko jest ok żadnych dodatkowych wad. Nadzieja że syn będzie miał tylko zd nadal jest.
Przybliżona waga wyniosła 416g czyli chyba ok a może nawet za dużoUf i oby tak zostało. Ładnie rośnie? Ile podali wagi?
Widać, że dobre usg nie wyklucza zd. Gdyby nie amnio nikt by nie pomyślał...
Jesli moge spytac, usg robili dokładnie? Przy zd jeszcze rozumiem, ze nie widac czasem wiekszych zmian w usg ale przy trisomii 5 czy podwojnej trisomii to juz dziwne troszke... i troche tez zalamujace, skoro mozna miec trisomie a lekarze nie widza nic w usgNie wiem czego szukam...Chyba pocieszenia, zrozumienia....przeziernosc karkowa 3,6 (12tydz), resztą wyników usg ok. Test pappa wynik skorygowany ZD 1:29,zespol patau 1:94,reszta ok. Test Nace 24-wysokie ryzyko ZD oraz wysokie ryzyko trisomia chromosomu 5. Jutro genetyk,zapewne pójdę na amniopunkcje. Czy jest tu jakaś dziewczyna z podobnym przebiegiem A mimo to urodziła zdrowe dziecko????
Ja bym zrobiła amniopunkcję.Nie wiem czego szukam...Chyba pocieszenia, zrozumienia....przeziernosc karkowa 3,6 (12tydz), resztą wyników usg ok. Test pappa wynik skorygowany ZD 1:29,zespol patau 1:94,reszta ok. Test Nace 24-wysokie ryzyko ZD oraz wysokie ryzyko trisomia chromosomu 5. Jutro genetyk,zapewne pójdę na amniopunkcje. Czy jest tu jakaś dziewczyna z podobnym przebiegiem A mimo to urodziła zdrowe dziecko????
Często zdarza się że zd jest diagnozowane po porodzie. Informacja że na usg wszystko wychodzi ok jest dobra Informacją i szczęściem w nieszczęściu.Uf i oby tak zostało. Ładnie rośnie? Ile podali wagi?
Widać, że dobre usg nie wyklucza zd. Gdyby nie amnio nikt by nie pomyślał...
Jesli moge spytac, usg robili dokładnie? Przy zd jeszcze rozumiem, ze nie widac czasem wiekszych zmian w usg ale przy trisomii 5 czy podwojnej trisomii to juz dziwne troszke... i troche tez zalamujace, skoro mozna miec trisomie a lekarze nie widza nic w usgwspolczuje, testy wylapują czasem nieprawidlowe lozysko i tutaj wynik rzeczywiscie moze byc falszywie pozytywny, tzn lozysko ma trisomie a plod nie, rzadko sie to zdarza jednak zawsze jakas nadzieja... amniopunkcje warto zrobić, ewentualnie biopsję kosmówki, zalezy w ktorym tygodniu jestes