Małgorzata K-a
Aktywna w BB
Spokojnie będzie dobrze. Stres też ma wpływ na poziom cukru we krwi.Dziękuję za zainteresowanie . Minimalnie ale jednak mam podwyższone zobaczymy co na to lekarz, którego mam w środę
Obejrzyj wideo poniżej, aby zobaczyć, jak zainstalować naszą stronę internetową jako aplikację internetową na ekranie domowym.
Notka: Funkcja ta może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach.
Spokojnie będzie dobrze. Stres też ma wpływ na poziom cukru we krwi.Dziękuję za zainteresowanie . Minimalnie ale jednak mam podwyższone zobaczymy co na to lekarz, którego mam w środę
Akurat tutaj nie ma żadnej wiedzy tajemnej. W ciąży norma po 120 minutach. ma nie przekroczyć 153. To jest test przesiewowy i jeżeli którykolwiek wynik przekracza choć o 1 podaną normę to jest stwierdzana cukrzyca ciążowa. Wiem, bo w tym aktualnie siedzę i też się łudziłam, że przekroczenie o 4 to nie taka duża cukrzyca; a lekarz mnie z błędu wyprowadził. Test przesiewowy oznacza, że wyłapał, że jednak nie do końca trzustka sobie radzi i im dalej w ciąży tym gorzej. Także lepiej, że to wykryto i kobieta, może wprowadzić zmianyw diecie i kontrolę cukrów, aby nie zaszkodzić dziecku.Kochane, apeluje do was wszystkich o rozsądek. Wiem że każda z nas szuka odpowiedzi, wsparcia w trudnych sytuacjach w jakich się znalazłyśmy ale na litość boską interpretację wyników zostawmy lekarzom specjalistom z różnych obszarów medycyny. Nie jesteśmy lekarzami i nie mamy medycznej wiedzy a stawiamy diagnozy jakbyśmy byli specjalistami. Niepotrzebnie przez to wiele osób wpada w panikę, stresuje się itd. Nie jest to potrzebne nikomu. Dr Google nie zastąpi lekarza. Jeśli robimy badania to zostawmy ostateczną interpretację lekarzami bo zwariujemy, nasze maleństwa to odczują i nasi bliscy.
tu akurat popieram, ostatnie dni mam nerwowe i stresujące i cukry skacząSpokojnie będzie dobrze. Stres też ma wpływ na poziom cukru we krwi.
Stresa miałam dużego w środę mam wizytę zobaczymy co powie ...tu akurat popieram, ostatnie dni mam nerwowe i stresujące i cukry skaczą@Paulina 1980 w poście wyżej info, co dalej
pogadaj ze swoim lekarzem
![]()
Czyli wynik prawidlowy?Dostałam wynik mikromacierzy
arr(1-22)x2, (XY)x1
To wyglada jak prawidlowy wynik, a w usg cos wyszlo poza NT ?Dostałam wynik mikromacierzy
arr(1-22)x2, (XY)x1
Nie, tylko NT. I pewnie nigdy się nie dowiem czy była jakaś inna wada czy straciłam dziecko przez to badanie..To wyglada jak prawidlowy wynik, a w usg cos wyszlo poza NT ?
Strasznie mi przykro.Nie, tylko NT. I pewnie nigdy się nie dowiem czy była jakaś inna wada czy straciłam dziecko przez to badanie..
Czekam jeszcze na wyniki podstawowej amniopunkcji i badania histopatologicznego po poronieniuStrasznie mi przykro.Czy masz jeszcze konsultacje z ginekologiem lub genetykiem?