reklama

Amniopunkcja robić czy nie?

Może tym wam dam nadzieje ,u mojej córeczki tez podejrzewali wadę genetyczna ,zaczelo się od podwyższonej przeziernosci,testy papa ...amniopunkcja i wynik prawidłowy .Córeczka urodziła się zdrowa i śliczna ,jedyne co miała więcej fałdek na karku 😀po których nie ma śladu .Rozumiem wasz stres ,ja bardzo duzo się modliłam to dawało mi ukojenie i odciągało choc na chwile myśli.

reklama
Hej dziewczyny. U mnie ryzyko t21 to 1:32.
Wolne beta 2.924 Mom apappa 1.360 mom. Mam jeszcze napisane ze Mom dla tętnic macicznych 1,4 obustronnych notch. Genetyk dopiero w środę. USG oprócz tych tętnic dobre. Czekanie straszne

Hej dziewczyny. Również jestem załamana wynikami. Wolne beta 2.924 mom, pappa 0.390 mom. Ryzyko zd 1/32. Do tegoMom dla tętnic macicznych 1.4 przy obustronnych notch. Do rozważenia profilaktyka preklampsji. Jeszcze kilka dni i wizyta u genetyka a później na pewno amino.... Jestem stdzepkiem nerwów

Zrobiłam drugi raz badanie krwi na betę i pappa. Co prawda po skończonym 14 tyg ale… teraz wyniki mam nadal niskie ale jakby w normie. Pappa 2.61 IU/I co daje 0,504 Mom a beta 11,82 IU/I co daje 0,6 Mom. W poniedziałek mam termin na aminopunkcje. Cały czas sie waham. Co o tym myślicie?

Pani Genetyk stwierdziła że złe wyniki mogą wynikać ze złych przepływów macicznych. Nie proponowała amiopunkcji. Mówiła że dla pewności mogę zrobić nifti i widzi duże szanse na zdrowe dziecko bo USG jest ok. Z mężem doszliśmy do wniosku że poczekamy na USG połówkowei nie będziemy robić dodatkowych testów.
cześć 😊 ja mam od pierwszych prenatalnych zle przepływy w lewej tętnicy macicznej , ten notch czasem jest czasem nie.. i stwierdzone bardzo wysokie ryzyko preeklampsji (powyżej 1 do 4) Biorę acard 150 oraz dopegyt. Obecnie jestem w 36 tygodniu ciąży, miesiąc temu zrobiłam test w szpitalu preek, wynik bardzo niskie ryzyko wystąpienia preeklampsji w ciągu kilku tygodni. Pomimo złego przepływu dziecko całkiem zdrowe, żadnych nieprawidłowości a współczynnik dotlenienia ma idealny.. Natomiast ciąże kończymy już za 2 tygodnie, ze względu na duże obciążenie mojego organizmu.
Myśle ze jeśli u Was także obraz usg jest prawidłowy to mimo przepływów będzie wszystko dobrze czego Wam życzę 💕

cześć 😊 ja mam od pierwszych prenatalnych zle przepływy w lewej tętnicy macicznej , ten notch czasem jest czasem nie.. i stwierdzone bardzo wysokie ryzyko preeklampsji (powyżej 1 do 4) Biorę acard 150 oraz dopegyt. Obecnie jestem w 36 tygodniu ciąży, miesiąc temu zrobiłam test w szpitalu preek, wynik bardzo niskie ryzyko wystąpienia preeklampsji w ciągu kilku tygodni. Pomimo złego przepływu dziecko całkiem zdrowe, żadnych nieprawidłowości a współczynnik dotlenienia ma idealny.. Natomiast ciąże kończymy już za 2 tygodnie, ze względu na duże obciążenie mojego organizmu.
Myśle ze jeśli u Was także obraz usg jest prawidłowy to mimo przepływów będzie wszystko dobrze czego Wam życ

reklama
U mnie nie było wyliczenia ryzyka preklampsji tylko w uwagach napisane że ryzyko jest. Mam nadzieję że Pani genetyk wie co mówi i te źle pappa to od tego. Również życzę udanego rozwiązania i zdrówka. Daj znać jak urodzisz

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry