Nero lekarzem nie jestem i nie neguję umiejętności Twojego gina, ale jak dla mnie jest niepoważny. Niedomykalność zastawki występuje bardzo często, bardzo często zastawka domyka się sama i nie jest to żaden z markerów ZD. Poza tym tak jak pisałaś robiłaś echo u dr Kukawczyńskiej. Jest to jedna z najlepszych lekarek w Polsce. Sama mam dziecko z ZD, mam kontakt z rodzicami dziećmi z ZD w Polsce i wiem, że zna się ona na wadach serca jak mało kto, niejednemu dziecku życie uratowała. Tak jak pisałaś zrób rzeczywiście jeszcze jedno usg u zupełnie niezależnego lekarza i nic mu nie mów o poprzednich wynikach. W głowie mi się nie mieści jak podobno taki dobry specjalista może negować opinie innych lekarzy i nawet jeśli rzeczywiście by była ta niedomykalność kpić tak sobie z pacjenta.
Życzę Ci, żeby jednak Twój lekarz się pomylił, i żeby dzidziol był zdrowy.
Już samo to, że jest fala A i jest prawidłowa jest bardzo na korzyść Twojej dzidzi, mój synek miał falę A odwróconą, a to występuje tylko u 20% zdrowych dzieci, a u 80% dzieci z ZD. Także u mnie to już była musztarda po obiedzie. NT 6,6 mm, odwrócona fala A, więc żadnych złudzeń sobie nie robiłam i amnio do niczego nie była mi potrzebna. No i nie żałuję, bo tak roześmianego dziecka jak mój Oliś to ze świecą szukać :-)