SShape ja mam wolne ß-hCG 4,145 MoM i 1:72 ZD i idealne USG. Dobrze poczytać o twojej historii - pozostaje trochę nadziei. Amniopunkcję mam 13 stycznia - Robię w Łodzi w sonomedika, dopłaciłam za Fisha więc podobno 15 już powinnam mieć wyniki.W Centrum Zdrowia Matki Polki Pan doktor położnik, genetyk wręcz na mnie nakrzyczał jak spytałam o możliwość Fisha, powiedział, że jestem w 15 tygodniu więc według niego spokojnie mogę poczekać 2 tygodnie na amnio a potem 3 na wyniki. Tak więc Panu powiedziałam, że chyba nie ma pojęcia co to znaczy czuć ruchy, być w połowie ciąży, mieć wybrane imię, i w razie czego podejmować jakieś decyzję lub kolejne 20 tygodni czekać na chore dziecko. Także CZMP nie polecam jeśli chodzi o amnio, chociaż sama chodzę tam do poradni położniczej. Mój lekarz tam pracujący powiedział mi, że ten szpital się nie opiekuje i nie troszczy o nienarodzone jeszcze dzieci, taka jest według niego smutna prawda.
Cieszę się z każdego waszego prawidłowego wyniku i trzymam kciuki, żeby na forum tylko takie się pojawiały.