reklama

Amniopunkcja robić czy nie?

Ja w pierwszej ciazy w 18tc poczulam delikatne ruchy.
A w tej - dopiero ok 22 tc bo mialam lozysko z przodu. Dlugo nie bylo żadnych kopniakow tylko ruchy a dopiero w 7 mcu zaczal mnie kopac w bok brzucha bo tak byl ułożony. Tak ze tych slynnych uderzen w zoladek czy pecherz w ogole nie poznalam.

Napisane na GT-I9506 w aplikacji Forum BabyBoom

Też mam łożysko na przedniej ścianie ... i podobno zachodziło na ostatnim usg lekko na ujście szyjki ale pewnie to się jeszcze przesunie :) póki nic się nie dzieje, ja czuje się OK. Generalnie ta ciąża przynosi mi więcej zmartwień niż pierwsza.

Dziś wracam do pracy. Bardzo się ciesze bo teraz czas będzie płynął szybciej :)

reklama
Ja jestem w 18 tc i dotąd czułam jakby rybę w brzuchu ale jak pojawiają się kopniaki to już wiadomo Co do samej ciąży w pierwszej macica była wyżej teraz jest nisko i naciska mi na pęcherz od samego początku. Ja liczę od ostatniej miesiączki jakoś nie jestem przekonana do tych wyliczeń z usg.

Kaśka, chciałam dopytać o tę nisko ułożoną macicę naciskającą na pęcherz. Coś szczególnego odczuwasz w związku z jej ułożeniem, poza parciem na pęcherz? Od dwóch dni czuję taki lekki ciężar w dole brzucha, jakby coś ciągnęło w dół i właśnie większe niż wcześniej parcie na pęcherz. Jutro idę do mojej lekarki, ale zastanawiam się, czy to może właśnie macica się nie obniżyła jakoś. To moja pierwsza ciąża i jestem zielona.

mozaika ja zawsze pod koniec takiego intensywnego dnia czuję, nie ból ale że brzuch mnie ciągnie. No a co do siusiania to muszę bardzo często... jak zjem owoce na noc to z 3-4 razy wstaję w nocy. Od kilku dni odczuwam kłucie na pęcherz jakby coś mi uciskało w tym miejscu. Może powodem jest to, że w 1 ciąży miałam cc i teraz tak się pechowo to poukładało. Mam nadzieje, że z czasem się wszystko rozciągnie i będzie lepiej.

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry