Obejrzyj wideo poniżej, aby zobaczyć, jak zainstalować naszą stronę internetową jako aplikację internetową na ekranie domowym.
Notka: Funkcja ta może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach.
Też będę miała amnio na Polnej w Poznaniu.. czekam na telefon od lekarza z terminem. Co do płatności za fisha to płacisz w kasie normalnie tak jak za każde badanie. Pracownia cytogenetyki musi miec od Ciebie fakturę wiec lepiej zapłacić przed amnio, bądź od razu po (np. mąż podejdzie do kasy) - zresztą pewnie wszystko powiedzą Ci na oddziale. Tylko lekarze muszą wiedzieć przed amnio, że chcesz fisha bo wtedy troszkę więcej płynu trzeba pobrać.Cześć, przeczytałam całe forum, bo też będę robić amnio. Idę na Polną 28.09 to będzie 15+4. Napisz proszę kiedy płaci się za fisha, w kasie na dole? Przed amnio? Ja będę w szpitalu dwa dni. W pierwszy dzień zabieg, w drugim usg i do domu. Strasznie się boję komplikacji
Po pierwsze pappa to tylko statystyka ... ja czekałam na amnio... 2 tygodnie, potem 3 na wynik. Mi pomogło, że mam syna i cały czas pracuje. Szukałam zajęć, żeby czas szybciej płynąłHej Dziewczyny.
Czytam ten temat od kilku dni i postanowiłam napisać. Ostatnie dwa tygodnie mojej ciąży to ogromny stresWspaniała wizja macierzyństwa i uczucie szczęścia minęło z chwilą odebrania wyniku testu pappa.. Mimo iż usg robione mojej dzidzi w 12w5d jest ok, biochemia krwi wyszła okropnie.
Wysoka beta, niskie białko pappa.. ryzyko ZD 1:43.
Zdecydowałam się na amniopunkcje.. najgorsze, że niestety czekam dopiero na terminem przyjęcia do szpitala (mam rh minus), a potem czeka mnie kolejne długie oczekiwanie na wynik. Oszaleje chyba!!
Nie wiem juz co robić, co myśleć... mam sieczkę w głowie. Raz nie wierze w wynik i jakoś udaje mi się przetrwać dzień a raz mam okropnego doła.
Mimo wszystko gdzieś głęboko mam nadzieję, że maleństwo będzie zdrowe!! Czytałam, że dziewczyny, które tu pisały też miały dobre usg a złe badania krwi nie potwierdziły trisomii..
Oj tak bardzo bym chciała mieć śliczną zdrową dzidzie!!
Po pierwsze pappa to tylko statystyka ... ja czekałam na amnio... 2 tygodnie, potem 3 na wynik. Mi pomogło, że mam syna i cały czas pracuje. Szukałam zajęć, żeby czas szybciej płynąłmi to bardzo pomogło. Z czasem było łatwiej. Doczekasz się i swoich a ostatnio na forum jest dobra seria prawidłowych kariotypów.
Sama jestem niedowiarkiem i dalej obawiam się, że coś będzie nie tak. Jednak z mężem już za bardzo przywiązaliśmy się do dziecka i jakoś damy radę. Z pierwszym synem było wiele problemów medycznych, wynikających z wad wrodzonych ale nie było wychowawczych.
Siostrzenica od 28 tyg. ciąży prawie w ogóle nie przybierała na wadze. Lekarze w 36 tyg. postanowili rozwiązać ciąże przez CC, ponieważ stwierdzili, że małej lepiej będzie poza łonem matki. Urodziła się chyba 46 cm i 1900 g , potem waga spadła do 1600, leżała w szpitalu ok. 3-4 tyg. aż osiągnęła wagę 2 kg.Villemo możesz napisać coś więcej o córce siostry? Jak duża się urodziła i jak przybierala i rosła? Co sklonilo lekarzy do badań. Czy późno ząbkowala jakie ma objawy zt? Pytam bo moja córcia będzie miała robione badania w tym kierunku prawdopodobnie a zastanawiam się czy przyspieszyć to i zrobić prywatnie.
Villemo możesz napisać coś więcej o córce siostry? Jak duża się urodziła i jak przybierala i rosła? Co sklonilo lekarzy do badań. Czy późno ząbkowala jakie ma objawy zt? Pytam bo moja córcia będzie miała robione badania w tym kierunku prawdopodobnie a zastanawiam się czy przyspieszyć to i zrobić prywatnie.