Obejrzyj wideo poniżej, aby zobaczyć, jak zainstalować naszą stronę internetową jako aplikację internetową na ekranie domowym.
Notka: Funkcja ta może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach.
Wyniki z krwi potrafią być różne ze względu np. na Twój stan zdrowia. Jeśli USG jest ok, to nie powinnaś się przejmować, najważniejsze że dzidziuś ma wszystko na swoim miejscu. Dla pewności możesz wykonać USG u innego lekarza najlepiej specjalisty w dziedzinie USG prenatalnych. Są także dostępne badania kariotypu dziecka z Twojej krwi. Nie stanowią zagrożenia dla dziecka a dadzą Ci odpowiedź. np test NIFTY. W Polsce są dość kosztowne jak wygląda sprawa we Włoszech, nie wiem.Cześć dziewczyny, podczytuję Was od kilku dni i wreszcie sama zdecydowałam się napisać. U mnie sprawa wyglada tak: lat 38, druga ciąża (pierwsza 6 lat temu, syn super zdrowy). Zrobiliśmy test podwójny, wyniki BHcg 139,4 Ul/l, papp-a 5,584 Ul/l. Po odebraniu wyników straszny stres, bo nie mieszczą się w normach. Próbowaliśmy je z mężem przeliczyć na MoM ale się nie udało.
Następnego dnia USG (12t6d): CRL 73,4 NT 1,8, NB +. Podstawowe ryzyko ZD 1:136, skorygowane po USG 1:1381. Mieszkamy we Włoszech i tutaj wykonywaliśmy wszystkie badania. Przeczytałam kilkanaście stron tego wątku i raczej po kiepskich wynikach Papp-a a mimo dobrego USG ryzko było korygowane raczej w dół a nie w górę. Sama już nie wiem co o tym myśleć. Wiem że amniopunkcja rozwiała by wątpliwości ale lekarze jednak przy takich wynikach nie rekomendują. Z kolei „straszą” dość dużym ryzykiem poronienia po amnio![]()
Dziękuje bardzo za odpowiedz. We Włoszech koszt badania NIFTY to ok 500 euro. Może się zdecydujemy.Wyniki z krwi potrafią być różne ze względu np. na Twój stan zdrowia. Jeśli USG jest ok, to nie powinnaś się przejmować, najważniejsze że dzidziuś ma wszystko na swoim miejscu. Dla pewności możesz wykonać USG u innego lekarza najlepiej specjalisty w dziedzinie USG prenatalnych. Są także dostępne badania kariotypu dziecka z Twojej krwi. Nie stanowią zagrożenia dla dziecka a dadzą Ci odpowiedź. np test NIFTY. W Polsce są dość kosztowne jak wygląda sprawa we Włoszech, nie wiem.
ziabka bardzo dziękuję za słowa które napisałaś.
Ja już dzieci mieć więcej nie będę.