Nie mówił. Też nie pytałam. Za to genetyk powiedział, że jak przez 2-3 dni nic się nie stanie, to już powinno być ok. Chociaż ja nie do końca wierzylabym w jego wiedzę na ten temat.A powiedział Ci ile czasu trwa ryzyko po amniopunkcji?
Obejrzyj wideo poniżej, aby zobaczyć, jak zainstalować naszą stronę internetową jako aplikację internetową na ekranie domowym.
Notka: Funkcja ta może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach.
Nie mówił. Też nie pytałam. Za to genetyk powiedział, że jak przez 2-3 dni nic się nie stanie, to już powinno być ok. Chociaż ja nie do końca wierzylabym w jego wiedzę na ten temat.A powiedział Ci ile czasu trwa ryzyko po amniopunkcji?
GratulujęOdebralam wyniki amniopunkcji. Zdrowy chłopczyk![]()
Nie, ja jestem z podkarpacia i będę mieć robione w Profamilii w Rzeszowie.Mi mówili, że na wynik się czeka od 2 do 3 tygodni i ze jak tylko będzie gotowy, to do mnie zadzwonią. Ja dodatkowo wykupiłam sobie fisha, więc liczę na to, że po weekendzie do mnie zadzwonią. Też będziesz u dr Kosinskiego?
To teraz można się w 100% cieszyć ciążą :-) U mnie jest 1:79 i oby też wszystko było dobrze.Odebralam wyniki amniopunkcji. Zdrowy chłopczyk![]()
Hej, w wawie może iść albo na Sobieskiego i tam podobno od 3-4 tygodnie albo na Kasprzak - po około dwóch. Na Kasprzaka można dokupic za 1600pln metodę acgh która jest dużo bardziej czuła od metody klasycznej (wynik dość szybko od 3-7 dni roboczych, ja miałam po 3) i wykrywa też małe zmiany w kodzie genetycznym. Rozmawiałam z dziewczyną która zajmuje się genetyka i ona porównala metodę klasyczną do oglądania autostrady w odcinkach 100km a to acgh do przeglądania po kilometrze. Myślę że skoro i tak masz amio to warto to rozważyć, ja doplacalam do tej drugiej metody.Ja też mam na NFZ za tydzień. A mówili za ile wynik? Bo mi powiedzieli, że zależne od tego gdzie pójdzie, bo mają dwa laboratoria. W pierwszym jest po ok tygodniu, a w drugim po ok miesiącu. Straszna różnica... Lepiej gdybym wiedziała po tygodniu.
sorki nie doczytałam że w Rzeszowie robiszNie, ja jestem z podkarpacia i będę mieć robione w Profamilii w Rzeszowie.
Nie szkodzi, u mnie mówili, że jest albo amniopunkcja albo FISH (2500zl). Może w dniu badania dowiem się czegoś więcej. Mogłam w sumie zapytać od czego zależy gdzie pójdzie dana próbka, że jest taka rozbieżność czasowa przy wynikach, ale człowiek taki oszołomiony tym wszystkim i pomyśli dopiero po czasie. Może akurat to też chodzi o jakąś dopłatę...sorki nie doczytałam że w Rzeszowie robisz
Nie mówił. Też nie pytałam. Za to genetyk powiedział, że jak przez 2-3 dni nic się nie stanie, to już powinno być ok. Chociaż ja nie do końca wierzylabym w jego wiedzę na ten temat.
Fish to metoda badania ale to też jest badanie materiału pobranego w trakcie amiopunkcji. W necie można znaleźć sporo info na temat tego badania. Ja czytałam na stronach IMIDu pracownia cytogenetyki tam jest oferta i każde badanie jest opisane i wycenione. Standardowo robią kariotyp z płynu owodniowego ale opisują też Fish i to acghNie szkodzi, u mnie mówili, że jest albo amniopunkcja albo FISH (2500zl). Może w dniu badania dowiem się czegoś więcej. Mogłam w sumie zapytać od czego zależy gdzie pójdzie dana próbka, że jest taka rozbieżność czasowa przy wynikach, ale człowiek taki oszołomiony tym wszystkim i pomyśli dopiero po czasie. Może akurat to też chodzi o jakąś dopłatę...