Obejrzyj wideo poniżej, aby zobaczyć, jak zainstalować naszą stronę internetową jako aplikację internetową na ekranie domowym.
Notka: Funkcja ta może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach.
Wiem wiem wiem. Mąż mówi że trochę przesadzam. Że gdybym miala np 1:2. to i tak mielibyśmy 50% szans na zdrowe dziecko. A tu 99,5% że będzie wszystko ok. Ale nie umiem myśleć negatywnie. Nakręciłam się na początku i chyba dopóki się nie urodzi będę drzeć że strachu... Taka glupia mam naturę.Nie wiem czy przewijalas wszystkie strony wątku, ale było wiele kobiet o znacznie większym ryzyku, mnie samej z biochemii wyszło 1:67, więc ponad 2x większe
Ale fajnie, że teraz można sie tyle dowiedzieć w czasie ciazy. Moja mama jak nosiła mojego brata to nawet usg nie było![]()
Teraz jestem w 15 tygodniu i na połówkowe zapisze się jak już będę po amnio, wypadnie jakoś na początek listopada.A w którym jesteś tyg i kiedy te połówkowe masz? ❤
Mnie główka wyszła niby większa i starsza. Ale lekarz mówił, że takimi rzeczami na tym etapie się w ogóle nie martwimy i z dnia na dzień wszystko się może zmienićA mam do Was pytanie. Wiem że to wymaga na wzięcie do ręki wyników badań, ale hmm lekarz powiedział mi że głowa jest troszkę mniejsza niż przewiduje statystyka. O 4 dni. Glowa w 13t1d miała 81mm, w 17t1d 13.18 mm... Podrzucie info jak to i Was wyglada?! ❤
Tak naprawdę powodów do zmartwień mamy miliony... wszędzie możemy doszukać się czegoś złego niestety. Tak już działa chyba psychika, ja tez się tak nakręcam i zupełnie Cię rozumiem, cieżko nad tym zapanowaćPodobno odchyl może być 2 tyg i jest to ok. Grunt żeby głowa nie była mniejsza od brzucha.![]()
mówisz maszA mam do Was pytanie. Wiem że to wymaga na wzięcie do ręki wyników badań, ale hmm lekarz powiedział mi że głowa jest troszkę mniejsza niż przewiduje statystyka. O 4 dni. Glowa w 13t1d miała 81mm, w 17t1d 13.18 mm... Podrzucie info jak to i Was wyglada?! ❤
To idą łeb w łebmówisz masz
17t3d 13,31mm i powiedział że wszystko dobrze
Dzień dobry mamusie, przyszłe mamusie!
Jestem Justyna, mam 30 lat. Ciąża nr 5 (z czego tylko jeden poród), 16 tydzień + 3 dni. Testy PAPP-A ryzyko zespół downa 1:17. Nifty ryzyko 1:20... We wtorek czeka mnie amniopunkcja...
I teraz potrzebuję ojojania, pocieszenia, opisu historii mam, które miały wysokie ryzyko, a dzieci zdrowe...
Wiem, że każda ciąża jest inna to, że były przypadki, że wyszło duże ryzyko, a dziecko zdrowe...
Nie wiem co zrobię jak amnio wyjdzie zła, nie wiem co począć, co będzie lepsze?!
Pozdrawiam Justyna...