reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Amniopunkcja robić czy nie?

hej, ja sie dzisiaj troche wkurzylam bo mi rodzina probuje wmowic ze gdzies w jakies placowce jakas 'super' lekarka robi badania na ZD za 200zł.. no kur.... beda mi mieszac i każą odkladac wizyte nifty..a ja nie mam zamiaru czekac w niepewnosci choby w bloto mialy isc te pieniadze.. (wg nich pojda a wg mnie zapewnia mi spokoj albo dadza potwierdzone informacje)... Takze jutro na 15:30 ide na pobranie,za ponad tydzien bede miala wyniki..chyba zwariuje :/ :(
Nie denerwuj się rodziną. Rób to co ci dyktuje głowa i serce. Trzymam kciuki. Będzie dobrze. :)!To nie wyrzucone pieniądze, a ulga. Spokój nie jest przeliczalny na złotówki. Ja jutro 17.40 usg.

reklama
Ja już po pobraniu,po wizycie. Lekarz mnie uspokoił powiedział,że z takimi pomiarami/wynikami na 99% powinno być dobrze... Na pobraniu nifty tez Pani super miła,pomocna,wyjaśniła mi wszystko... Teraz tylko pozostaje czekać na wyniki 9dni roboczych.

Ja już po pobraniu,po wizycie. Lekarz mnie uspokoił powiedział,że z takimi pomiarami/wynikami na 99% powinno być dobrze... Na pobraniu nifty tez Pani super miła,pomocna,wyjaśniła mi wszystko... Teraz tylko pozostaje czekać na wyniki 9dni roboczych.
Karolina, będziesz spokojniejsza:)) dobrze będzie. Masz b. dobre prognozy przecież:) ja dziś byłam na usg, lekarz wszystko posprawdzał i nie miał zastrzeżeń. Przy moich wynikach nie zasugerował nifty.

A przypomnij mi, jakie masz wyniki? :)
I dzięki...mam nadzieję, że będzie okej :)
Karolina, wyniki były ok, ale wkradła się wątpliwość, bo lekarz nie mógł zbadać kości nosowej- dziecko się ukryło. W kolejnym usg, 4 dni później, u innego lekarza kości znaleziono :)
Wyniki:

12, 5 t.c
Papa 2.390
Wolne beta 33,85
Trisomia 21. Ryzyko podstawowe 1:122, skorygowane 1:1232,
Trisomia 18, 1:298, skorygowane: 5962
Trisomia 13, 1: 935, skorygowane: 16852
Crl 63,4, NT 1,3

reklama
Karolina, wyniki były ok, ale wkradła się wątpliwość, bo lekarz nie mógł zbadać kości nosowej- dziecko się ukryło. W kolejnym usg, 4 dni później, u innego lekarza kości znaleziono :)
Wyniki:

12, 5 t.c
Papa 2.390
Wolne beta 33,85
Trisomia 21. Ryzyko podstawowe 1:122, skorygowane 1:1232,
Trisomia 18, 1:298, skorygowane: 5962
Trisomia 13, 1: 935, skorygowane: 16852
Crl 63,4, NT 1,3

AA... no to u Ciebie wszystko super! Zazdroszczę <3 Ciesz się ciążą. Mam nadzieję, że i ja zacznę w pełni :)

Do góry