Ja co prawda zrobiłam SANCO a nie NIFTY i też spotkałam się z różnymi odmiennymi opiniami lekarzy. Co do ZD moja pani genetyk której jakoś najbardziej ufam mówiła mi wprost że jeśli chodzi o ZD to często obraz w usg jest prawidłowy wady natomiast dopiero pod koniec ciąży można określić i jak to ona sama mówiła ona by mnie nie przekonywała do nie robienia amniopunkcji jeśli chciałabym mieć 100% pewności.
Ja natomiast trisomia 13 (1:88) i po dobrych wynikach SANCO i kilku usg zrezygnowałam już z amniopunkcji czekam na połówkowe i staram się żyć w miarę normalnie (miałam też badanie na wady ceny nerwowej) mam wyniki nie wykryto wad
.
Tak jak dziewczyny pisały musisz odpowiedzieć sobie na pytanie czy terminacja jest dla Ciebie do przyjęcia. To jest kluczowa sprawa.
Ja natomiast trisomia 13 (1:88) i po dobrych wynikach SANCO i kilku usg zrezygnowałam już z amniopunkcji czekam na połówkowe i staram się żyć w miarę normalnie (miałam też badanie na wady ceny nerwowej) mam wyniki nie wykryto wad

Tak jak dziewczyny pisały musisz odpowiedzieć sobie na pytanie czy terminacja jest dla Ciebie do przyjęcia. To jest kluczowa sprawa.