• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Amniopunkcja robić czy nie?

reklama
Ale masa lekarzy nie kieruje na nipt, tylko na amnio, miałam dokładnie taka sytuację i nikt nie wspomniał, że taki test w ogóle istnieje. Od razu była rozmowa o badaniu inwazyjnym.

Ness bo może zależało to od ryzyka.
Np u mnie lekarz robiący amniopunkcje, lekarz prowadzący, genetyk i położne (obdzwoniłam pół Śląska w ramach różnych konsultacji wyników) odradzali nawet dopłatę do fisha (nie mówiąc o Nifty i pochodnych) bo żadne z tych badań nie dawałoby jednoznacznej i 100% odpowiedzi. 1% ryzyka wychodził z PAPP-a a fish Nifty itd również dają ten 1% niepewności. Nie mówiąc już o innych nieprawidłowościach których badania przesiewowe nie wykrywają.

Witam czy jest tu ktos kto chciałby porozmawiać wesprzeć ...
Jestem w 16 tygodniu obrzeg płodu zespol edwardsa... Jednym slowem czekam na śmierć mojej córeczki bardzo sie boję....
Bardzo mi przykro 😢 pisz, wygadaj się... Nawet nie chce myśleć co teraz przeżywasz, nie chce pisać musisz być dzielna bo nie musisz. Płacz, krzycz masz do tego prawo. Bardzo mocno cię ściskam ❤️

Magda 86 bardzo mi przykro, okropne jest to co cię spotkało. Nawet nie umiem sobie wyobrazić jaki to ból.
Mam nadzieje, ze masz wsparcie rodziny i psychologa.
Pewnie wiesz od niedawna...

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry