• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Antybiotyk we wczesnej ciąży

Witam kobietki!
Jestem w 5 tygodniu i akurat teraz dopadło mnie mega zapalenie pęcherza, którego w życiu nie miałam :( Niestety ale lekarz musiał mi przepisać antybiotyk bioracef na 10 dni ponieważ mam ecoli. Dziewczyny proszę pocieszcie mnie czy któraś z Was przyjmowała antybiotyk w tak wczesnej ciąży!? dwóch lekarzy twierdzi ze antybiotyk jest jednym z bezpiecznych, ale niestety hormony robią swoje i rożne myśli przychodzą do głowy i zmartwienia
Martyna

reklama
Rozwiązanie
Hej hej wiem że wątek sprzed roku ale może dziewczyny mają przypomnienia w tel... Jestem ciekawa jak zakończyły się historie z antybiotykiem w 5 i 7 tc gdyż sama właśnie muszę brać augumentin. Wasze dzieciaczki już są na świecie, wszystko ok? ❤️😊
Zdecydowanie groźniejsza w skutkach może być nieleczona infekcja.
Wg informacji - nie był on testowany na ludziach, a w przypadku zwierząt nie wykazał szkodliwego wpływu na przebieg ciąży, rozwój zarodka/płodu, poród czy dalszy rozwój.
Biorafcel należy do grupy leków, które w uzasadnionych medycznie przypadkach można stosować bezpiecznie w ciąży. Ryzyko jest znikome.

reklama
reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry